Quote:
Originally Posted by Életfa#2
Sajna, én nem láttam, pedig ehhez nagyon nagy kedvvel szólok hozzá...
Amúgy, ha valakit egy félelf egyszer fullra lelop tekiileg, akkor az véderejének 1/6-odára vethet keresztet. Igaz, ez kb. a legroszabb lehetőség... Attól függően, hogy állt tekivel, meg ráérő emberekkel. Összehasonlításképpen: ez azzal egyenértékű, mintha 2* foglaltak volna tőlled alulról, csak épp a pontlistában maradsz ott, ahol voltál.
|
1/6-odára? Számolj már! Ha mondjuk egy ember tudóst lopnak le, úgy hogy 35% volt neki a tekercs, és a lopás után 15% lesz(ami simán előfordul), akkor az ezeket jelenti:
- 1,15/1,35=88,46% katonája, tolija, és varija marad meg(ha tele volt), azaz 11,4% haderő toli és vari veszteség
- szintén 11,4%-al gyengül a hadi, toli és vari ereje az ezeknek megfelelő tekercsek lelopása miatt
- a kettőt össze lehet szorozni: 0,8846*0,8846= 78,25% marad az eredeti véderőből mind a hadsereg, a tolvajok, és a varázslók részéről, azaz -21,75%
Ez 1/5-öd, de ha még jobban lelopnak valakit(és lehet jobban is), akkor még nagyobb is lehet a veszteség.
Azért az ember tudóst hoztam példának, mert más nem jutott eszembe(és lusta vagyok utánanézni a tekercs maximumuknak), de ez igaz az elfeknél, a törpöknél és az orkoknál is. Persze a veszteségeket lehet pótolni, ha megfelelő tartalékkal rendelkezik az illető, de ha mondjuk egy szövetséges hadi ország seregének odaérkezése előtti körben nagyon hatékony tud lenni a lelopás. A problémám az, hogy egy varis hiába csinál tűzgolyókat, a tekilopáshoz képest jóval kissebb mértékben tudja csökkenteni a védelmet. Ráadásul a tolisnak ebből még jelentős bevétele is van. 1/A-ban nem tudom hogyan van, de alsóbb csoportokban nagyon nehézzé teszi ez a nem gnóm vagy óriás hadisok, varisok életét. Szerintem az egyensúly helyreállítása érdekében jelentős csökkentés kéne a teki lopásra, a gnóm meg az óriás speciális varázslatot viszont meg kellene változtatni.