Üdv mindenkinek!
Félretéve mindenfajta személyeskedést, pro- és kontra érveket az elfek érdekében, illetve ellenében( az előttem szólók mindezeket már jócskán túlcifrázták ), azt gondolom, hogy a nagy probléma a változások bevezetésének módja, mikéntje volt. Alapból volt egy probléma - mondhatni, hogy hiba , ami korrigálásra került, miután meg lett vitatva, sőt szavazás is volt róla, mindenki elmondhatta a véleményét, meglátásait, ezt Ati
kivesézte,összegezte, majd meghozta a döntését. Természetesen a súgóban szereplő védelmi bónuszról, a +30%-ról beszélek. Ezzel nincs is semmi baj, ez így volt helyes, a játék eddigi menetébe, koncepciójába ez így illeszkedett.
A baj ott volt, szerény meglátásom szerint, hogy ezzel egyidőben olyan változások is életbe léptek ( az elfek máluszai ), amik minden elffel, ( hm, és nem elffel ) játszó játékost igen érzékenyen érintenek. Erről viszont nem volt megbeszélés, vita, szavazás; nem volt semmi előzmény, amiből ezt tudni lehetett volna, hogy ezekkel a változásokkal immár számolni kell. A véleményem az, hogy akkor, amikor ennél kisebb horderejű kérdésekben heteken, sőt hónapokon keresztül lehetett vitatkozni és elképzeléseket előadni, akkor egy ilyen jelentős változást ( mert azért ez elég jelentős, ugye ) bevezetni hirtelen, ez nagyfokú meggondolatlanságra utal. Volt ugyan szó valahol, valamikor az elfeket érintő változásról, de azt hiszem az a téma süllyesztőbe került, vagy legalábbis nem volt semmi eredménye.
Én azt gondolom, hogy nyilván lesz majd finomítás, mert ez szerintem is elég durva, ami most van, csak az a sajnálatos, hogy egy jó időben és jó helyen elindított, "Mi legyen az elf bónuszaival" című topik mindezt az egész cirkuszt megelőzhette volna.
Sajnálatos...
|