View Single Post
Old 05-07-2007, 19:57
Yberia Yberia is offline
Junior Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

Úgy látom nem sokan vagyunk, akik megértik ez a módosítást. Én speciel nem örülök neki, mert több éven át voltam elf, annak mindne előnyével, VISZONT más aspektusból érthető a változtatás:

1. Az elf mindne fantasyban békés faj, ha te nem támadod meg általában ő nem fog, tiszteli az életet, a természetet... nem gyújt, rombol, gyilkol (ez inkább az orkokra illik)

2. Szintén mindenhol erős faj viszont, ami leginkább a védekezésében ismerszik, igazából egy elfet gyakorlatilag nulla tolis varis és íjas fajnak képzelek el.

A sok évem alatt nagyjából úgy nézett ki a pálya, hogy valakit leártottam, laloptam csontig, majd ha esetleg volt tartaléka és összeszedte a bátorságát sereggel kijönni kivédekezés után gyors csere lovikra és már be is ütöttem.

Másik oldalról nézve az elf nehezen üthető faj, nem tudod felmérni, kiszámolni, hogy mi elég hozzá, ork, vagy kigyúrt gnóm beütheti más nem nagyon. Ember vagy félelf lelopni nem nagyon tudta, általában inkább az elf ártotta és lopta csontig a félelfeket. Ártani nagy nehezen tényleg csak a topos varisok tudták, amiből csoportonként 2-3 ha van. Akkor az elf gyorsan felhúzott 2k varit (pl tanyákból) és túl is volt a krízisen.

Mivel nem csípem ha valaki egyik vagy másik oldalra dumál, ezért még egy bekezdésre igénybe veszem a figyelmeteket:

Játékkészítőként biztos vagyok abban, hogy Atti alaposan átgondolta a módosítást és nem az első ötletet írta meg, ami eszébe jutott. Neki is van veszítenivalója itt nem is kevés. Azt csak remélni tudom, hogy nem pár puncsos rágta addig a fülét, míg végül ez a helyzet állt elő.

Javaslatom az lenne, hogy az elf maluszát hagyjuk meg, de lépcsősen kerüljön alkalmazásba, azaz, ha egy elf békés természetű ország és egyszer "belészáll valaki" akkor azt ugyan kérem szeretném én is szétgyújtani, gyilkolni. Ezért olyan rendszert tudok elképzelni, hogy:

1. A haszonszerző és ártó tolvajakciók arányától függően változzon a malusz (ez három bejegyzés adatbázisban: összes tolvajakció száma, haszonszerző, ártó) és ebből lehet arányosítani.

2. Ha egy országot támadok és napi 2-3 ártó tolvajakciót kap a menjen malusz nélkül, ha ennél többet, akkor malusszal. Figyelmeztetésnek jó a 2-3 gyújtás is, aki komoly kárt akar okozni, annak meg 3 után úgysem lesz értelme. Ez időt ad mindkét félnek hogy gondolkozzon el kicsit érdemes-e belevágni, mielőtt kikezd egy elffel.

Talán ezen a vonalon el lehetne indulni, biztos lezsnek jobb ötletek is, vagy ennek továbbgondolásai, és úgy érzem, hogy Atti megbecsüli annyira a játékosokat, hogy ha megvalósítható ötlet kerül ki a kezünk közül be fogja látni, hogy az lesz a jó megoldás, nem pedig egy erős (kb uralkodó fajból) tamagochit csinálni. Mert azért Atti te is tudod, aki tamagochizni akar, az nem a te célközönséged és nem a hódítóé.

Ha meg mégis marad így minden jó lesz, ha elkezdetek rettegni az elf lovasaimtól

Spanyol
Reply With Quote