- Engem nem igazán érdekel a zsákmány, de természetesen segítek megvédeni a hajót.
A kapitány vidáman elvigyorodik:
-Remek. Ha hozott is magával varázstudót akkor sem számol kettővel nálunk!
Azzal elindulok megkeresni a papot, illetve menet közben megnézem maganak jobban is a hajókat, mindenféle érzékemet kiterjesztve (és szerencsére igencsak messzire ellátok).
Egyetlen, eléggé esetlen mozgású, evezős-vitorlás hajót látsz lassan közelebb kerülni. Jókora, doboz alakú felépítménye van, de fegyvereket nem láttsz túl sokat. Két katapultot biztosan és talán két másikat bírsz felismerni. A fedélzeten tán négy-öt tucat ember kezd nyüzsögni odaát és az evezők gyorsabban kezdik csapkodni a vizet. Láthatóan a hajó, próbál kitérni előletek és mellettetek jókora távra elhúzni, hogy szél ellenében ne követhessétek.
A papot a korlát mellett találod és épp valamiféle idézést végez. Mikor végez, a szemei hínárzőlden felvillannak és érzed ahogy valami elszakad a hajótól és sebesen távolodik.
Illemath feléd pillant, jobbjának ujjak sebesen mozognak:
-A hajón még vannak eladni kívánt rabok, egy kissebb vízelementálom már bejutott. A varázslójuk egy tharr hítű korcs. Inkább boszorkánymester, mint pap. Már készül a harcra, de még nem lépett. Ha vállalod a védelmet akkor támadok. Ügyelj a mágiatörő nyilakra és a katapultok lövedékeire. A legtöbb ártalmatlannak látszik, de csúnya dolgokat képes csinálni ha élba talál. Ha közelharcra kerül a sor, te csak a hajónkkal törődj, Téged majd velem együtt védenek.
Sekély tócsa alakul ki a lábaitok alatt és megérzed benne az erőt. Rejtőző vízelementál. Féltucat tengerész pár hordót gurít mellétek és négyen körétek állva pajzsot-kardot markolnak. A másik kettőnél jókora számszeríj, szemük máris az ellenséges hajó árbócát és felépítményét kutatja ellenséges lövészek után. Egyikük nyílvesszejétől kicsit megborzongsz, szinte érzed a vesszőről sugárzó gyűlöletet ami szerencsére nem rád irányul. Az acélhegy zölden fénylik és mintha saját szemével keresné a háromfejű hívét a túloldalon látható alakok közt.
És születnek emberek.
Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 05-07-2007 at 12:37..
|