Quote:
Originally Posted by LotR
Ati félreértettél: Ha konektor akkor rádugom, de... olyankor nem az aksit meríti? Tehát akkor a konektor lép elsődleges áramforrásá és az aksit nem meríti használja, gyengíti?
Ha konektorra dugom, vegyem ki az aksit vagy érzékeli és alapból nem az aksin keresztül nyeri olyankor az áramot, így nem koptatva azt...
Vagy ugye vegyem ki mert az aksiról szedi az áramot amit ujratölt a táp, vagy más de vegyem ki mert olyankor is gyengíti a konektorról való használat..
|
Feltételezem, hogy ezt valamilyen szinten laptopja válogatja, de ha aimán a Windows-t megnézed, akkor ott külön ikon jelöli, hogy most áramról megy és nem akkuról. A laptop kijelzője is más, amikor áramról megy, mint amikor akkuról. Szerintem olyankor nem az akkut használja, csak néha ránéz a töltöttségére, és újratölti, ha kell.
Márpedig néha kell, hiszen az lemerül akkor is, ha nem használod. Ez lehet nem tesz jót neki, hogy félnaponta kicsit rátölt...
Igazából passz.
Csokibácsi egész mást írt, mint amit én anno tanultam az akkuk működéséről, no de persze akkor még másmilyen akkuk voltak...