gnómként érdemes volna toli-vari-t játszani?
(ez alatt úgy értem, hogy a tornyos íjakon kivül csak tolvajok és varázslók lennének, nem lenne se elit, se lovas, nyilván felfedezéssel lehetne feljebb haladni.
És persze attól még nem akarom átlopni a félelfet, és leártózni az óriást)
Írták, hogy az elf is alkalmas arra, de az csak 10%ig tud felfedezni, ami nekem elég nagy hátrány.
Igaz, hogy az elf kap 20% védelmi bónuszt varázslásra, és tolvajlásra, de szerintem ha egy gnómnak ugyanannyi kocsmája és temploma van, akkor nagyobbat véd tolvajlásban és varázslásban is
(elf tolvaj: 40*1,3*1,3*1,2=81,12
gnóm tolvaj: 40*1,5*1,5=90
elf varázsló: 100*1,3*1,4*1.2=218,4
gnóm varázsló: 100*1,5*1,5=225)
talán támadó és védőértéke szerint a gnóm a 2. legjobb toli a félelf után, és 2. legjobb vari az óriás után. (persze csak varinak nem jó, mert nem nélkülözheti a tolvajokat, mint az óriás)
Mint ahogy itt a fórumban is irták, a gnóm varázslónak nem jó, mert varigyilkokkal csak úgy hullanak a varázslói, de ha már toli-vari, akkor nem fér be hozzá minden jöttment tolvajokkal.
Az elf íjászok többet védenek, de szerintem a gnóm íjászok is, mert csak számít a nagyobb százalékos toronybónusz és az 50százalékos haditeki
Az igaz, hogy a gnómnak 30%al nagyobbak a haderőveszteségei, de ez pont az elfre is igaz, mert ott meg minden veszteség 30%al nagyobb.
Az hogy a gnóm nem tud tekercset lopni, nem baj, nekem az megéri hogyha már tőle sem tudják ellopni.
Akkor érdemes volna vele úgy játszani?
Last edited by nyolcvan; 04-29-2007 at 11:15..
|