View Single Post
Old 04-25-2007, 09:53
Pax Hungaricum
Guest

Activity: 0%
Longevity: 0%

Sziasztok!

Tudom, hogy én nem vagyok profi játékos!

De több országom van különféle szinteken, illetve normálban, anarchban, lassúban, gyorsaban, stb.

Van köztük elf is, igaz, csak 1 darab.

Tehát többségében nem vagyok elf, tehát előre is visszautsasítom az olyan gyanút, hogy elfogult lennék, avagy nem racionálisan ítélek.

A véleményem pedig a következő:

Igaz, hogy az elf faj így is jelentős erőkkel bír a védekezés tekintetében, de:
-rengetegen úgy kezdenek játszani, hogy amikor megcsinálják első országukat, elolvassák a súgót. (sokan vannak akik nem, de őket hagyjuk)
-a súgó szerint válsztanak fajt.
-ha a súgó azt mondja 30%, akkor kapja is meg!

Hogy miért?
Mert a legtöbben direkt úgy alakítják az országukat! Annyi barakkot építenek, annyi tornyot építenek, hogy a pontlistán elfoglalt helyén a lehető legjobban helytálljon! Érdekes emglepetések érhetik, amikor beüt egy sereg, aminek le kellett volna pattania!
Többször jártam így!
Kiszámoltam papíron. Kiszámoltam számológéppel. Kiszámoltam fejben, excel táblában, és az összes létező hódítós 'segédprogramban'
Végredmény: 'Védekező csapatok nyernek X védőpontszámmal!'.
A sereg bejött, és szétkapott.

Ha jár, akkor jár, mert a legtöbben direkt úgy számolunk, hogy elég legyen a védelem 30%-al, és nem úgy, hogy "Áhhh... építek 20 toronnyal többet, a biztonság kedvéért..."
Egy MF hadd ne keljen átépüljön, és esetleg máshol meggyengíteni a saját országát azért, hogy kisajtolja meglévő hektárterületébeől azt a bizonyos hiányzó 10% védőerőt!
Az az 1,10-es szorzó roppantul sokat számít, amikor egy csata akár pár pont különbségen is múlhat! Az a 10% meg többezer pontot is jelenthet, már akár a kezdő 5. szinten is!
(És ez persze igaz a szövetségtagokra is, csak az MF-eknél jobban előjön, mert ott nem lehet annyira kiélezni egy országot egy bizonyos 'tevékenységre', mert senkire nem számíthat a védekezésben, csak saját magára, nincs senki, aki támogassa!)

Egy példa:
Ha egy boltban fel van címkézve egy árú, hogy 2490 Ft, majd a pultnál kiderül, hogy 2990 Ft, gondolom senki sem szívesen fizetné ki, SŐT, joggal tenne panaszt, aminek a következménye a különbözet visszafizetése, illetve a különbözeti összeggel megegyező értékű, levásárolható bizonylat!

Vagy hogy?
Minden elf kap egy körlevelet, hogy "Bocsi, légyszi építsd át az országodat egy kicsit, mert a 30%-os védőerőd valójában csak 20%-ot ér! Köszi!"

Úgyhogy abszolút elfogulatlanul én a 30% megadása mellett teszem le a voksomat!

És aki piszkálja az elf erős védelmét, hogy "Jajj minek erősítsük tovább??? Így is beton!!!"
Annak ezt üzenem:
Mit szólna, ha mondjuk azért választana élőhalottat, hogy megkapja az elhulló ellenséges seregeket, és ne kelljen képeznie, meg vásárolnia katonát, majd miután kiépül, és jó sik időt, energiát beleöl a játékba, és kitámad, egyszer csak észreveszi, hogy "katona sehol"...

Vagy egy ork kiszámolja a +30% támadóértékkel a támadást, és sorra elbukja...

Vagy a félelf a 17 helyett csak 13-szor tudna lopni...

Nem sorolom tovább! Mindenki azért választotta azt a fajt, amit, mert azt tartotta a súgó szerint a legjobbnak! (Saját maga számára persze, mindenki mással szimpatizál!)

Nos ennyi a véleményem. Jár a 30%, ha az van kiírva, és aszerint épít, tervez, számol mindenki. Mind az elf, mind a támadója. Aztán csodálkoznak mind a ketten, hogy az "Éppen hogy csak beférek hozzá, de azért megtámadom..."-ból egy kegyetlendurva agyonverés lesz, mert nem csak "éppenhogy" fért be...

Tisztelettel:
Pax Hungaricum
Reply With Quote
Sponsored Links