szerintem:
igaza van annak, aki szerint az a virtuális 30% sok esetben megvédte az elfet olyankor is, amikor a 20% nem védte volna meg, ez egyszerű pszichológia és logika.
igaza van annak, aki azt mondja, hogy elvi kérdés hogy a súgónak megfelelően kell javítani a játékot.
igaza van annak, aki azt mondja, hogy az elf a 20%-kal is elég erős.
ha mindenki elolvasta (és nem csak átfutotta) volna a topiknyitót, akkor észre veheti, hogy a topik megnyitásának motivációja feltehetőleg pont ebből a háromból a két utolsó (relatív) igazságnak a fennálása volt.
szerintem lépjünk túl azon, hogy mit hogyan kell javítani, és próbáljuk úgy nézni a dolgot, hogy valahogyan működik most, és felmerült hogy mostantól mi legyen: 20%, vagy 30%.
az az érv, hogy valaki így választott fajt, meg úgy építette fel az országát, ahogy a súgóbeli szabályokból kiolvasta... nos ez eléggé erős érv, de másrészről ha ezt az indokot egy az egyben elfogadnánk, akkor ilyen alapon konzerválnunk kéne a játékot a mostani állapotában. márpedig ez butaság lenne. lehet kitalálni valamilyen moratóriumot (ez most nem működik nyilván), vagy kompenzációt, de attól még ha a változtatás jobb irányba viszi el a játékot, akkor azt meg kell lépni.
új érveket nem tudok mondani, szvsz meggyőző számolásokat láttunk, én szavaztam. uff.
|