View Single Post
Old 04-18-2007, 19:55
Princ's Avatar
Princ Princ is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by lagen View Post
mondjuk azért az igaz, hogy elég nehezen kivitelezhető
de mondjuk nem is kötelező pl az összes fajt betenni
pl az ember vagy a fél-elf kimaradhat mert ugye mind a kettő végülis tolis faj...
vagy valami ilyesmi gondolkodási elven

ha meg tényleg lenne rá igény, akkor szerintem Ati megcsinálná
főleg akkor ha nyereség is lenne rajta . . .
Hát én attól tartok, hogyha a megvalósítás útja sztd az, hogy rábízod vkire hogy készítse el, de az illető mondjuk nem a beosztottad, akkor nem lesz az egészből semmise. Meg is mondom miért. Mondjuk kijelentem, hogy szerintem te meg akarod csinálni ezt a társasjátékot. Mert szereted a Hódítót és úgyis a te ötleted volt a társas - na és a világért se akarnám az ötletedet elragadtatni más által. Kifejezetten ennek hatására te nekiállnál? Nyilván nem. Ha valaki nem magától akarja, arra ritkán lehet csak ráerőlteteni vmit. És fölösleges is.

Persze ötletelni ettől függetlenül korlátlan mennyiségben lehet. Pl sztm vmi nagyon egyszerűből kéne kiindulni. Mondjuk minden játékosnak van 10 katonája és 100 hektára. A hektárt csak írják, a katonák (bábuk) viszont láthatók egy pókháló szerű táblán. A Hód jellegzetességeit megtartva:
- aki ugyanakkora vagy kisebb orit támad az egy hekit visz, aki nagyobbat az kettőt.
- az egymás mellett elhaladó seregek tudomást sem vesznek egymásról,
- ha viszont azonos célpont felé tartanak, csak a nagyobb csapat megy oda, a másik visszafordul.
És kell vmi iniciáló lépés, pl amikor minden katona otthon van, születik egy új, 1 hekis, védtelen és gazdátlan ori a játékmező közepén.
Na. Még 4-5 szabály, pl felfedezés, szaporodás, szövetkezés, és simán elmegy vele 60 kör, vagyis egy kellemes délután.
De ha berakod a fajokat, a mindenféle mágiákat, toliakciókat, tekercseket stb, kínszenvedés lesz a vége..

És talán könnyebben megvalósítható lenne egy próbaverzió, ha nem lenne nagyobb az anyagigénye egy A4-es lapnál és mindenki gyűjtene magának szürke meg fehér kavicsokat az udvaron, bábu gyanánt.

Last edited by Princ; 04-18-2007 at 20:10.. Reason: olvashatóság
Reply With Quote