Thread: Linux
View Single Post
Old 04-12-2007, 20:55
Csokibácsi Csokibácsi is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by csunyabogar View Post
van 1-2 kérdésem a linux-szal kapcsolatban. please help...
Látom, nem írt senki. Ha még nem késő, válaszolok, ha késő, akkor is.

Quote:
szeretném újratenni a windózt, de van linuxom is... mit csinálhatok, ha nincs rescue cd-m? a linux telepítése után talán kérdezte, hogy akarok-e rescue cd-t, de mindent kilőttem... hogy lehet megoldani utólag a dolgot?
Kell pl. egy UHU linux cd, amit vagy karbantartó módban elindítasz, majd újratelepíted a linux bootmanagert (lilo vagy grub), vagy elindítod vele a vinyón lévő linuxot és újratelepíted a linux bootmanagert.
Lehet valamilyen live cd-vel (pl. Ubuntu) is próbálkozni, lényeg, hogy legyen konzolod/parancssorod.

Quote:
eddig volt 256 ramom a gépben, és a swap partíció 512-es kb.
szeretnék most beletenni a gépbe még 512 ramot. növeljem a swap partíció méretét utólag (win alól Partition Magic-kel, mert más módszert nem nagyon tudok), vagy az már tökmind1?
Bőven elég lesz az 512 swap. Nálam az 1GB RAM mellett csak 256MB swap partició van, de még sosem használta a linux, pedig nem átlaguser dolgok futnak rajta.

Quote:
hát erre nem is tudom, hogy mit mondjak... kicsit elkeserít. a router is megfelel vagy azzal no chance?

extra-ződfülű linuxos vagyok, és az egyetem után sztem már nem is fogom használni... bár azt soha sem lehet tudni.
Router az jó, hisz van benne hardware-es tűzfal
De ha korrekten belövöd a linux tűzfalát, az sem utolsó dolog.