van 1-2 kérdésem a linux-szal kapcsolatban. please help...
Quote:
Originally Posted by Remedy
azert szerintem a windows is maradjon csak fenn - eloszor szetparticionalod, felrakod a linuxot, felrakod a windowst, ez szepen elcseszi az mbrt, bebootolsz rescue cdrol, liloval visszairod az mbrt, es mar menni is fog mindketto.
|
szeretném újratenni a windózt, de van linuxom is... mit csinálhatok, ha nincs rescue cd-m? a linux telepítése után talán kérdezte, hogy akarok-e rescue cd-t, de mindent kilőttem... hogy lehet megoldani utólag a dolgot?
Quote:
Originally Posted by Ati
Swapnek a fizikai memória kétszeresét célszerű adni. Nem jó, ha használni kezdi, szóval kerüld, és legyen elég memóriád (ugyanaz, mint windowsnál), de azt sem akarod, hogy hasbaszúrja magát, amiért mindene elfogyott.
|
eddig volt 256 ramom a gépben, és a swap partíció 512-es kb.
szeretnék most beletenni a gépbe még 512 ramot. növeljem a swap partíció méretét utólag (win alól Partition Magic-kel, mert más módszert nem nagyon tudok), vagy az már tökmind1?
Quote:
Originally Posted by Ati
A linux viszont használható, így egy-egy feltörési kíréslet sokkal mindennaposabb lesz, mint windowsnál! Szóval erősen javaslom, hogy egy fizikailag különálló tűzfal mögé tedd Magad, pláne amíg észre se veszed a feltörés jeleit.
|
hát erre nem is tudom, hogy mit mondjak... kicsit elkeserít. a router is megfelel vagy azzal no chance?
extra-ződfülű linuxos vagyok, és az egyetem után sztem már nem is fogom használni... bár azt soha sem lehet tudni.