Thread: Linux
View Single Post
Old 04-05-2007, 15:07
Bogár Bogár is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

van 1-2 kérdésem a linux-szal kapcsolatban. please help...

Quote:
Originally Posted by Remedy View Post
azert szerintem a windows is maradjon csak fenn - eloszor szetparticionalod, felrakod a linuxot, felrakod a windowst, ez szepen elcseszi az mbrt, bebootolsz rescue cdrol, liloval visszairod az mbrt, es mar menni is fog mindketto.
szeretném újratenni a windózt, de van linuxom is... mit csinálhatok, ha nincs rescue cd-m? a linux telepítése után talán kérdezte, hogy akarok-e rescue cd-t, de mindent kilőttem... hogy lehet megoldani utólag a dolgot?

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
Swapnek a fizikai memória kétszeresét célszerű adni. Nem jó, ha használni kezdi, szóval kerüld, és legyen elég memóriád (ugyanaz, mint windowsnál), de azt sem akarod, hogy hasbaszúrja magát, amiért mindene elfogyott.
eddig volt 256 ramom a gépben, és a swap partíció 512-es kb.
szeretnék most beletenni a gépbe még 512 ramot. növeljem a swap partíció méretét utólag (win alól Partition Magic-kel, mert más módszert nem nagyon tudok), vagy az már tökmind1?

Quote:
Originally Posted by Ati View Post
A linux viszont használható, így egy-egy feltörési kíréslet sokkal mindennaposabb lesz, mint windowsnál! Szóval erősen javaslom, hogy egy fizikailag különálló tűzfal mögé tedd Magad, pláne amíg észre se veszed a feltörés jeleit.
hát erre nem is tudom, hogy mit mondjak... kicsit elkeserít. a router is megfelel vagy azzal no chance?

extra-ződfülű linuxos vagyok, és az egyetem után sztem már nem is fogom használni... bár azt soha sem lehet tudni.
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool.
"

Reply With Quote