View Single Post
Old 02-24-2006, 18:12
Davalon's Avatar
Davalon Davalon is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Amúgy lenne még egy komoly problémám. Egyenlőre inkább csak zavaró. Remélem, valakinek van rá ötlete. Szakszervíznek nincs. Elmesélem...

Néha, teljesen rendszertelenül, és minden logika nélkül, a gépem boot-olásnál úgy csinál, mintha vga-kártya hibája lenne: a képernyő millió kis villogó kockaként jelenik meg. Ha restartolok, az nem segít neki, ha kikapcsolom, ás újra boot, akkor oké. A jelenség szerencsére nem túl gyakori, kb. 2 hetente egyszer, de van hogy egymás után 3x is csinálja. Én kapásból azt hittem, rossz a videókártya. Csináltam róla screenshotot, bevittem pen drive-on szervízbe, kérdezvén, mi ez? Aszongyák, rossz kártya. Beviszem kártyát. 3 nap teszt. Kártya jó. Viszem be egész gépet. 3 nap teljes gép teszt, semmi hiba boot-nál. Gép haza. Gép nem jó néha. Dav dühös, de új gépet nem bántja, inkább belerúg xegény régibe, pedig az jó. barátok mondják: hátha otthoni áram ugrál, az is lehet ok. Szerelő ki. Áram tényleg ugrál, jobban mondva feszültség. Dav örül, mosolylal arcán fizet sok pénzt, gépet nem bántja csúnya ingadozó feszültség. 1 hét nyugi. Másodikon újra mozaikos kép bootolásnál. Dav nagyon ideges, durr egy pofon régi gépnek.
Dav ma sem tudja, mi baja az új drága gépnek. Érintkezési hiba? Dav azóta szert tett egy ronda nagy kalapácsra...
Reply With Quote