View Single Post
Old 04-01-2007, 19:50
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

Elméletben teccik nekem is az ötlet, mert tényleg szinesitené a játékot. de nem kéne túlzottan erőteljes bónuszokat adnia egy vallásnak sem.
sztem alapjában úgy lenne értelme, hogy fajokhoz lenne rendelve hogy melyik faj mit választhat vallásként. mert akkor nem fordulhatnának elő annyira érdekes párositások.
és nem a most létező vallásokból indulnék ki. hanem akkor már fajok vannak, akkor ehez legyenek hasonlóan nem létező vallások, olyan szempontból lenne faj specifikus, hogy egy-egy vallást csak egy-egy faj választhatna. és minimálisan erősitene egy bizonyos irányba.
hogy irjak vmi példát is hogy mit gondolok?
pl vegyünk egy törpét. lenne mondjuk 3választható vallás a fajnak, egyik a termelést vinné feljebb 5%al(mondjuk vmi természeti alapú vallás) ami a mostanihoz képest nüansznyi + ,de mégis minimális értelme van, a 2. vmi hadira kihegyezett(vmi agresszív ideologiáju) vallás ami szintén egy minimális bónuszt adna a katonáknak, esetleg csak a támadásra vagy csak védekezésre, 3.nak meg vmi szigoruan szabályokon alapuló vallás ami esetleg tolvaj védettséget adna egy pár %-ot.(hisz rögtön megkövezéssel járna esetleg egy csirke ellopása is). ez nem lenne akkora táp egyik sem sztem viszont mégis adna nekik vmi értelmet.

leginkább az 1személyiséges oriknak adna még egy kis pluszt, és egy kis specializálodás lehetőséget. hiszen a nagytöbbség tudós lenne, de így vmilyen irányban még 1kis pluszt összetudna szedni.

és ez azért se lenne táp mert minél több személyisége van valakinek annál kevésbé erősiti hogy milyen vallást választ

esetlegesen úgy tudnám még elképezlni hogy egy adott vallás ugyan nagyobb +t ad vmihez, de van negativuma is így lenne árny oldala is. mondjuk ha vmelyik vallás ad a hadsereg erősitésére az gyengit tolilag, vagy ilyesmi. és így is más lenne mint a személyiség, de értelme lenne...

Last edited by Kutyuleee; 04-01-2007 at 19:54..