Quote:
Originally Posted by AndrewB
csak sajnos elkanyarodott egy másik irányba, és én tovább mentem
mivel nem tudom, hogy mi vitte rá az illetőt, hogy így nevezze el, ezért ennek hiányában - mindenféle belemagyarázás nélkül - nem tudom megítélni hogy elfogadható, vagy mélységesen elítélendő
|
Hát ha vmiről nem tudod eldönteni hogy elfogadod vagy nem, akkor az már nem a legjobb eset, mindenbe belelehet magyarázni akár elfogadható indokot is. pl "én csak azért vettem fel a Hitler nevet ori névnek mert szerettem volna minél többet hadakozni amúgy nem értek egyet az eszméivel"...
a másik hozzászólásoddal meg egyetértek, hogy túlzás és becstelen amit csinálnak. emberéleteket nem lehet pénzel kárpotolni bármennyi is van belöle, és nem szabad a halottakat felhasználni ilyen célra. Több hasonló tudatos népirtás is volt a világon, csak azokat nem verték nagydobra, nem kapott ekkora nyilvánosságot.
viszont ha ez a köztudatban van és bizonyos személyekhez szervezetekhez jelképes helyekhez kötjük ,akkor el kell fogadni hogy ezek a helyek,emberek sok ember számára nem csak földrajzi és tulajdonnevek...
Nem ugyanaz egy nagy mészárlás, mint egy népirtás
és nem ugyanaz egy népirtás, mint ami a Holocaust idején folyt. nem épültek ipari szintü létesitmények arra sehol máshol amit csakis tömeges gyilkosságok végrehajtására használtak nem volt ennyire tudatosan felépitett strukturája és programja az irtásnak, nem volt sehol ennyire erős ideologiai háttér felépitve a tetteik igazolására.
és még annyit hogy pl Ceasaról vagy más nagy hadvezérek nevéről ami felkerült ide ellen példának, nem helyén való. mert ha hallod a nevüket nem a mészárlásaik jutnak eszünkbe hanem más cselekedeteik.