Bevezetem a lovakat a kapun és jól megnézem a kapus fickót:
-Most, hogy túlvagyunk a nehezén megmondaná hova mentek a társaink, hogy leverhessem rajtuk a pénzt?
- Arra - mutat az egyik irányba - a nagydarab, tagbaszakadt, bozontos szakálú, kopasz, fegyveres fickó.
-Köszönöm. Valami közelbbit udna mondani? Hogy milyen fogadó van esetleg arra?
Megvárom mit mond aztán a mutatott irányba vesszük az utat. Kémlelek menet közben jobbra-balra és felfelé is (háztetők) alaposan megnézvea helyet, hogy hol lehetünk.
Vagy féltucat fogadót felsorol, ami a mutatott irányba van, de nem tudja, melyikbe mehetek. Végignézve a helyet egy átlagos várost látsz kő és téglaházakkal.
-Köszönjük. További jó szolgálatot. -mondom a fickónak, azzal elindulunk a mutatott irányba.
Megkérem Hyas-t, hogy ha tud lépjen kapcsolatba az Úrnővel.
Nem sikerül neki, amit szóvá is tesz elég aggodalmas hangon.
-Szerintem járjunk végig pár fogadót, legalábbis nézzünk be az istállójukba és kérdezzük meg a lovászfiúkat.
Benéztek és kérdezősködtök az említett fogadókban, de semmi, még csak hasonló csapattal sem találkoztak.
Magamban egyre hangosabban morgolódok, érezhetően romlik a hangulatom. Az utcán esetleg mászkálókat is kérdezgetni kezdem, hátha. Nem ismerős nekik az általad adott leírás. Próbálom tartani az irányt nagyjából.
-Próbáldd meg a Nagyurat elérni. - mondom Hyas-nak - Nem tettszik ez nekem. Mondd meg neki, hogy hol (az egyik fogadóban megkérdem a város nevét is Laim) vagyunk és hogy nem túl bíztatóak a mostani kilátásaink.
Hyas egy rövid idő után ennyit mond:
- Beszél a papokkal, hogy tudnak-e segíteni, később jelentkezik.
Magamban enyhén átkozódva a többiekre pillantok:
-Van esetleg valamink ami az Úrnőé volt? Vagy a Stancil kölyöké? Megpróálkozhatnánk egy pap, vagy varázsló keresésével.
- Nem biztos, hogy egy vadidegen városban éjközéptájt ezzel kellene foglalatoskodnunk, pláne, hogy a nagyúr is épp papoktól kér segítséget. Szerintem meg kellene várni, míg jelentkezik, a kérdés az, hogy addig mint csináljunk - mondja a vállát vonogatva Hyas - Nálam egyébként sincs semmi, ami vagy egyikükhöz, vagy másikukhoz tartozott volna.
Last edited by Chris; 03-28-2007 at 07:48..
|