Thread: Gnóm vari!
View Single Post
Old 03-20-2007, 18:16
Bogár Bogár is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Smooth Scroller View Post
vegigporgettem a hsz-okat es lattam, hogy nincs itt 1 kis konnyed matekozas, hogy miert is jobb az orias varisnak. hatha vki 2elkedik.

1. GYILOK A TOLIKKAL

a gnom hatranya a sugobol:
Quote:
* minden haderőveszteség 30%-kal magasabb
(...)

a gnomnal kiemelt resz az nemcsak a hadi akciokra hasznalt seregek eseten igaz, hanem a tolizasnal a bebukasra is, es a tolikkal valo varigyilokra es sereggyilokra is ervenyes.

1.a. VARIGYILOK

tegyuk fel, hogy az ellenfel 100 varit killelne eppen 1 akcioval. nezzuk meg mi van akkor ha orias ellen teszi, vagy ha gnom ellen:

gnom: 100 * 1.3 = 130
orias: 100 * 0,2 = 20

(az oriasnal a 0.2 az a szieszta altal nyujtott 80% varivedelem, a gnomnal az 1.3 pedig a +30% extra seregveszteseg.)

tehat a gnomnal 6.5-szor annyi vari hullik el 1 tolis akciora!

1.b. SEREGGYILOK

tegyuk fel, hogy az ellenfel 100 katonat (elitet, lovast, stb., teljesen mind1) killelne eppen 1 akcioval. nezzuk meg mi van akkor ha orias ellen teszi, vagy ha gnom ellen:

gnom: 100 * 1.3 = 130
orias: 100 * 0,5 = 50

(az oriasnal a 0.2 az a szieszta altal nyujtott 50% tolik elleni vedelem, a gnomnal az 1.3 pedig a +30% extra seregveszteseg.)

tehat a gnomnal 2.6-szor annyi katona hullik el 1 tolis akciora!
ez a rész első ránézésre sántít egy kicsit, bár még soha nem próbáltam konkrétan... szerintem a haderőveszteség csak a csatában, és az útközben elpusztuló katonákra vonatkozik.
and conscience
of the Creator of the Universe,
you fool.
"

Reply With Quote