- Alig tíz éve igen tanulságos eszmecserét folytathattam egy neves Dreina paptársammal, aki felnyitottam szemem a számok és a velük kapcsolatos csodás összefüggésekre, megállapításokra. Azt bizonygatta, amit végül is kénytelen voltam belátni, hogy egyszer kockáztatni néha sokkal jobb, mint kétszer is megkísérteni az égiek támogató figyelmét. Szerintem a toroniak alapos népség, ha gyanakodnak, úgyis benéznek minden szög alá, már pedig ilyen "legénységgel" (nézek jelentőségteljesen körbe) szinte adja magát a gyanú. Persze ha Erebor-ban váró támogatók ereje, befolyása elegendő védelem, akkor logikus lépés ott kikötni. Bár szívem szerint (megfelelő passzus hiányában) minél kevesebbet töltenék toroni földeken. Tharr hívei hajlamosak a saját törvényeiket is megszegni illetve kis túlzással túlkapásnak beállítani. És a gyorsaság néha az egyetlen védelem.
-Meggyőzően érvel Atya! - bólint Feran - Valóban, ha nem tudnánk kellő támogatást felsorakoztatni ereborban akkor akár még azon is gondolkodnék, hogy a toroni határvonalon kívül vessünk horgonyt és a gyepün át közelítsük meg Alidart. De egyenlőre tán használjuk ki lehetőségeinket. Friss készletekkel és "illő" kísérettel érjük el a határt. Így mindkét oldal hivatalnokaiban-katonáiban is megmarad kissé, hogy kellő erőt tudunk összevonni, ha szükséges.
Last edited by VérGyöngyTyúk Z; 03-20-2007 at 12:34..
|