Thread: Hollószárnyak
View Single Post
Old 03-12-2007, 14:17
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Halkan mormogva (a hangsúlyok alapján káromkodva) térek vissza Farkas-ékhoz.
-Nincs időnk segítségkéréssel próbálkozni. Kapjuk össze magunkat és utánnuk!
Kimegyek és amilyen gyorsan lehet, felkészítem a lovakat az útra. A málhát a lehető legegyenlőbben osztom el, és az övemre kötözök hármat az olajos szénporral töltött szütyők közül.
-A lovakat óránként-kétóránként cseréljük, van elég, hogy gyorsabb haladást bírjanak.
Vezetékre fogom Szürkesörényt és miután rendeztem a pénzügyeim a fogadóssal nekiindulás a városkapu felé.
-Hyas! Próbálj meg időnként az Úrnővel kapcsolatba lépni! Jellegzetes tájpontokat kérdezz és ha látsz olyat arra irányíts! Valahogy be tudnád tájolni valami praktikával, hogy merre lehetnek tőlünk pontosan?
- Nem, ilyen praktikákhoz nem értek, de az úrnővel tudom tartani a kapcsolatot.

A déli vagy a keleti (vagy esetleg másik) kapun hagyjátok el a város?

-Hyas! Valami hegyre, dombra emlékszel azokból a képekből amit küldött az úrnő? Valaminek lennie kell ami útba igazít. Meg kérdezdd meg hányan éjszakáztak a városban és mijen volt a kapu amin kimentek, az őrök ruhája, bármi ami segíthet megtalálni mielőbb.
- Rendben, megkérdezem - iyy szünetet tart, majd kisvártatva folytatja - Négyen voltak rajta Stancilon, a másik nőn és a fiún kívül. Hogy a többiek hol voltak azt nem tudja, de a városból való indulás után nem sokkal csatlakoztak hozzájuk Az őrök ruhája és a kapu olyan volt, mint amilyen annál a kapunál, ahol bejöttek.
Közben lassan léptetve, hogy a lovakat bemelegítsük elidulunk a déli kapu felé.

Gren: az idejövetel során tapasztaltad, hogy a városkörül a táj elég egyforma, a dombok nem adnak támpontot, viszont láttál egy tavat is a távolból

Megkérdem a tavat is Hyas-tól, látta e az Úrnő, és ha igen merre esett a haladási irányuktól.
A kapunál érdeklődöm az őrőknél, láttak-e egy Hyas elmondása szerinti kinézetű és létszámú csapatot.
A tó elhelyezkedése és rövid kérdezősködés alapján sikerül kiokoskodnotok, hogy valószínűleg a keleti kauról lehet szó. A kapunál lévő őrök pedig megerősitik, a gyanutokat.
Elindultok a viszonylag széles földúton kelet felé, az út egy órányi út után ketté ágazik, ti az útmutatás alapján a délkeleti irányt választjátok. Pár óra múlva körülbelül elértek oda, ahol a csapat letért az útról. Hosszabb keresgélés után a nyomokat is megtaláljátok, ezt követitek a továbbiakban.

Mennyi pihenőt tartotok a nap folyamán?

Én a többieknek könnyű vágtát javaslok (amit egy "átlagos", utast szállító ló max 4-5 órán át bír) óránként 5 perc lépéstempóval és lócserével. így a lovak mindegyike elég friss marad és gyakorlatilag állandó nagy tempót tudunk diktálni. Megállni csak dél környékén szándékoznék egy fél órára, ha addig bírjuk "hátsóval" és lovaglás közben együnk aki éhes.

Miután letértek az útról, időnként rétekkel tarkított erdőben haladtok, hegyes-dombos vidéken. Látszólag város közelébe sem vagytok mikor rátok esteledik. Nem sikerült beérnetek azokat, akikat üldöztök.

Hogyan tovább?

Last edited by Chris; 03-12-2007 at 14:35..