Nálam az abszolút kedvenc a svéd Paradox Studios sorozata.
Europa Universalis I-II., Victoria, Hearts of Iron I-II.
Második helyen a Sierra városépítő sorozata.
Caesar II-IV (az egy má nagyon gagyi), Pharaoh, Zeus
Hogy az azonos kiadójú játékoknál maradjak: a sógorék (az osztrák JoWood) csomó játéka is tetszett: Europa 1400 The guild I-II (ez mondjuk egy kicsit ciki

), Traffic Giant (BKV-szimulátor

), 1914, Etherlords, a -ha jól tudom- magyar fejlesztésű S.W.I.N.E. (ez nagyon ott volt

), Wildlife Park (ezt a kisunokahúgommal játszottam anno, imádta

OFF: a Yetisportsért is odavolt

)
ON: Emellett Sid Meier régi játékai, a Sim- (Simcity, Simfarm, Simlife, etc) és a Tycoon sorozat, különösen a Transport és a Railroad Tycoon (kisvonat, sihuhú -okos vagyok, mi?

) Civilization, Colonization.
Valamint a HoM&M (kivéve a négy), C&C-sorozat, főként a régiek (emlékeztek milyen király a C&C egyik zenéje? Meg a Red Alertben is van egy remek, annak még a címére is emléxem, Hell March... asszem mingyá elő is veszem őket

), Age of Empires II (megvan az egy is, de az már túl primitívnek tűnik) Imperium Galactica II és a Haegemonia, Panzer General I-II, Warlords I (szigorúan az egy), Imperialism (de nehéz volt benne túlélni az első szavazást ha nem Angliával nyomultam... de onnan már simán meg lehetett nyerni), Historyline 1914-18 (minden hexás strat. játékok őse -na jó, egyik őse

), Commandos, Total War, Capitalism II (de boldog voltam, amikor profittal eladtam az első olyan autót, amit az utolsó csavarig én gyártottam, saját termelésű alapanyagból

)
És bár ezek inkább taktikaiak, nem állom meg h ne írjam ide őket: Ground Control, Homeworld
Ja, egyébként nem vagyok szgép-junkie. Ááá, dehogy...