View Single Post
Old 03-12-2007, 10:01
Valezius Valezius is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 96%

Hóhér: Ha az egy nagy A, akart lenni, akkor igazad van.

Na gondolkozzunk kicsit
Elfogadom, hogy fontos személyiség a kereskedő, de nem túl csábító. (Ez utóbbi talán épp a természetéből fakad, hogy az árak ehhez alkalmazkodnak bizonyos szintig)
Ha van elég kereskedő, akkor az aki a kereskedőt választja nem jár elég jól.
Ha nincs elég, akkor már megéri választani. A viszonylag magas árakra nézve az látszik, hogy van elég, tehát nekem mr nagyon nem érné meg, hogy kereskedő legyek, és persze másnak se.

Nézzük sorba: 5. szint természetéből adódóan a kezdők otthona. Tehát itt van elég kereskedő. 4. szint: idáig eljuthat bárki minden nehézség nélkül, tehát megmarad a sok kereskedő.
1. szint: Amint megtudtam ide rengeteg pénz kerül fellépéssel és újrázással, meg persze itt már adót is lehet szedni.
És épp ebből következően a 2. szintnek (esetleg a 3-nak) kell(ene) a legnagyobb bajban.

Ha én törpe lennék, nem 5. szinten, akkor sokkal előbb választanám a gazdálkodót, mint a kereskedőt.
De van egy faj, amelyik jópár személyiséggel semmit nem ér: a hullára gondolok. A hulla az egyetlen olyan faj, ahol meggondolnám, hogy első személyiségnek a kereskedőt válasszam. (A többinél túl csábító a tudós, orknál a tábornok, és törpénél a gazdálkodó)
Lehet, hogy éppen a hulla kereskedők tartják egyensúlyban a hódító gazdaságát?
Reply With Quote