Quote:
Originally Posted by Valezius
Ebben teljesen igazad van, az A-ban senki nem tartana pacit, mert ott az nem szempont, hogy etetni is kell, meg ház kell neki, van pénz a lefokozásra.
És ezzel a problémával nem tudok mit kezdeni, mint mondtátok az A-ban teljesen más a játék. Annak persze megint nem lenne értelme, hogy az A kedvéért bele legyen foldozgatva ebbe a javaslatba (ha egyáltalán működik úgy, ahogy gondolom)
De 4szint játékélménye javulna, miközben az A-é nem romlana, ha ez elérhető, akkor meg kell lépni.
Synk: Ez szerinted milyen vélemény, hogy: "Ez ugye csak vicc", meg "A védő katona, ezért lakjon a barakkban", "Most egyensúly van"?
Ezekkel nem tudok mit kezdeni.
Nem tudom, hogy jó e az elgiondolás, de azt látom, hogy érdemes foglalkozni vele, és ha nagyon elbonyolódna, akkor hagyni kell a fenébe. Viszont nem valószínű, hogy akár fél éven belül bekerülne, tehát van idő mindent átgondolni, és nagy az esélye, hogy valahol megbukik, de talán mégse.
|
Én nagyobb összeggel mernék fogadni, hogy ez nem fog sose bekerülni. Nem játszottam akkortájt mikor még divatozott az őrposzt, és nem volt a mai értelemben vett őrtorony, de ahogy hallottam, nem egyik napról a másikra ment a bevezetése, pedig annak értelme is volt. Itt most két katona és két épület feleslegessé tételéről van szó, azaz a haszna legalábbis megkérdőjelezhető.
Az meg szerintem nagyon helytálló vélemény, hogy a védő katona, lakjon barakkban, ugyanis minden katonatípus barakkban lakik. Az íjász is csak csata idején vonul toronyba, egyébként ott foglalja a helyet a barakkban, ahogy jelen pillanatban a támadó és védő is.
Azt se merném kijelenteni, hogy az A játékélménye nem romlana. Kíváncsiságból kérdezz meg pár topklántagot vagy vezért, mennyire örülnének neki, ha a piacon felhalmozott sok millió lovuk illetve íjuk egyik pillanatról a másikra értékét vesztené? Számold ki, hány % ork tudós/tábornok támadó kell egy 30/30 barakk/torony elf tudós átütéséhez. Meg hasonlók.
Másik: a férőhely. Ez a 80/erőd nekem kicsit erőltetetten hasraütésszerűnek tűnik. Miért épp 80? Azért, mert ennyi védő veszi fel a versenyt a 40 tornyos íjásszal. Hány törpe vagy gnóm támadó férne 30% tekivel egy ilyen erődbe? Akárhogy nézem, a védekezés lehetőségét egy az egyben elvennéd mindenkitől, mert ennyi támadót a tornyos íjak a torony védőbónuszával se fognának meg, nemhogy a toronybónusszal gyengült védelem...
Ha akarnám, asszem tudnék még pár konkrét ellenpéldát felhozni, hogy miért átgondolatlan és rossz a javaslat.