Thread: Más katonák!!
View Single Post
Old 03-10-2007, 14:20
Synkel Synkel is offline
Senior Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
Ebben teljesen igazad van, az A-ban senki nem tartana pacit, mert ott az nem szempont, hogy etetni is kell, meg ház kell neki, van pénz a lefokozásra.
És ezzel a problémával nem tudok mit kezdeni, mint mondtátok az A-ban teljesen más a játék. Annak persze megint nem lenne értelme, hogy az A kedvéért bele legyen foldozgatva ebbe a javaslatba (ha egyáltalán működik úgy, ahogy gondolom)
De 4szint játékélménye javulna, miközben az A-é nem romlana, ha ez elérhető, akkor meg kell lépni.

Synk: Ez szerinted milyen vélemény, hogy: "Ez ugye csak vicc", meg "A védő katona, ezért lakjon a barakkban", "Most egyensúly van"?
Ezekkel nem tudok mit kezdeni.

Nem tudom, hogy jó e az elgiondolás, de azt látom, hogy érdemes foglalkozni vele, és ha nagyon elbonyolódna, akkor hagyni kell a fenébe. Viszont nem valószínű, hogy akár fél éven belül bekerülne, tehát van idő mindent átgondolni, és nagy az esélye, hogy valahol megbukik, de talán mégse.
Én nagyobb összeggel mernék fogadni, hogy ez nem fog sose bekerülni. Nem játszottam akkortájt mikor még divatozott az őrposzt, és nem volt a mai értelemben vett őrtorony, de ahogy hallottam, nem egyik napról a másikra ment a bevezetése, pedig annak értelme is volt. Itt most két katona és két épület feleslegessé tételéről van szó, azaz a haszna legalábbis megkérdőjelezhető.

Az meg szerintem nagyon helytálló vélemény, hogy a védő katona, lakjon barakkban, ugyanis minden katonatípus barakkban lakik. Az íjász is csak csata idején vonul toronyba, egyébként ott foglalja a helyet a barakkban, ahogy jelen pillanatban a támadó és védő is.

Azt se merném kijelenteni, hogy az A játékélménye nem romlana. Kíváncsiságból kérdezz meg pár topklántagot vagy vezért, mennyire örülnének neki, ha a piacon felhalmozott sok millió lovuk illetve íjuk egyik pillanatról a másikra értékét vesztené? Számold ki, hány % ork tudós/tábornok támadó kell egy 30/30 barakk/torony elf tudós átütéséhez. Meg hasonlók.

Másik: a férőhely. Ez a 80/erőd nekem kicsit erőltetetten hasraütésszerűnek tűnik. Miért épp 80? Azért, mert ennyi védő veszi fel a versenyt a 40 tornyos íjásszal. Hány törpe vagy gnóm támadó férne 30% tekivel egy ilyen erődbe? Akárhogy nézem, a védekezés lehetőségét egy az egyben elvennéd mindenkitől, mert ennyi támadót a tornyos íjak a torony védőbónuszával se fognának meg, nemhogy a toronybónusszal gyengült védelem...

Ha akarnám, asszem tudnék még pár konkrét ellenpéldát felhozni, hogy miért átgondolatlan és rossz a javaslat.
Reply With Quote