Thread: Hollószárnyak
View Single Post
Old 03-09-2007, 09:14
Pettyes Pettyes is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 97%

Követem kifelé a papot, először is furaának tartom, hogy most nem köttetik be a szemem, de egyenlőre csak sejtem, hogy ez azaz út, ahol bejöttünk. Kiérve a tengerpartra be is bizonyosodik ez a sejtésem. Mivel a megváltozott körülmények eltérnek a megszokottól, út közben magamat is vizsgálom, hogy változtunk-e, illetve a többiek. Mennyire részletesen vizsgálod meg magad? A nagyúr palackzöld páncélban van, és szélfútta hóhajjal lépdel a pap mellett, akinek a fején egy koszorú van, amit előtte nem láttál. A háznál olyan dolgok, amiket nem láttam nappal, de most igen elég meglepőek. Nem csak a háznál látsz ilyeneket, hanem az utcán is. A legtöbbet nem tudod hova tenni, az egyik háztetőn például egy tehén legelészik, van ahol fák nőnek ki az épület oldalából, van ahol az utca kövei színes buborékokat eregetnek. Fogalmad sincs mi ez az egész. Az ilyen dolgokat jobban megnézem, de csak amit ránézére megtudok állapítani, mágikus-e, láthatatlan és mi az egy őr, egy jelzőszerkezet, egy csapda? Amikor meglátom az embereket, rögtön a fegyvereimért kapok, hogy minél előbb ellehessen hallgattatni őket, de amikor a fura látványok tárulnak elém, inkább egy kis érdeklődéssel veszem. Mikor a fegyvered felé tapogatsz, a pap szól, hogy felesleges lenne elővenned, de nem mondaj miért. Megnézem mi van a buborékokban, megpróbálom megérinteni, de ha rám szólnak nem teszem. A pap rád szól, hogy ne érj hozzájuk. A képek vagy valami történetszerűt mutatnak, vagy összeföggéstelenek, a rémképektől a szerelmes jelenetekig mindenfélével találkoztok. Igyekszem a különös teremhez vezető utat megjegyezni, az odafelé vezető úton, minden apró zegzugot meglesni, esetleges menekülő, búvóhelyeket keresni ha majd a szükség úgy hozza. A szobánál megkérdem:
- Mi a baj, mágia védi?
- Végül is igen - hümmögi a pap, de lthatóan a szoba jobban érdeki, mint hogy válaszolgassaon, vagy magyarázzon.
Bár mivel ez egy szokatlan helyzet így elhalkulok, mert azt sem tudom itt mi fán terem. Megnézem a lehetséges útvonalakat és ösztönöm szerint tippelek a legjobb útra, amit választani lehet, ha kérdezik tőlem.

Last edited by Chris; 03-09-2007 at 09:44..