Thread: Hollószárnyak
View Single Post
Old 03-08-2007, 18:13
Pettyes Pettyes is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 97%

Másnap délután érkezik hozzátok a tegnapi pap látogatóba. Hosszan beszélgetnek a nagyúrral, végül szellemnyelven az úr közli veled:
- Éjjel ismét dolgunk lesz.
Mivel töltöd az estig hátralévő időt?

Bólintok a nagyúr felé, hogy megértettem, majd a beszerzéssel töltöm az időt, ha szükség van valamire, ha nem akkor pihenek, illetve gyakorlom eme új próbatételhez a megfelelő gyakorlatokat, a vakon helyzet felismerést, tájékozódást, stb. a szobában.

A nagyurral éjjel ismét a partra mentek, ott beköti a szemed és ismét bevezet valahova. A füstölők illatából ítélve pont ott vagytok, ahol tegnap is. Váratlanul valami boldogságszerű érzés tölt el, bár nem tudod miért. Kisvártatva lépteket hallasz, majd a pap hangját:
- Ezt igyák meg - és a kezedbe ad egy kupát - ettől könnyebben elalszanak.
Megiszod?
Amikor bent vagyunk már a megfelelő helyen, megkérdem a papot, hogy levehetem-e a kötést, ezután a nagyúrra nézek, hogy most megigyuk-e az italt, de mielőtt válaszolna megkérdem a papopt:
- Miért kell elaludnunk? - kérdőn és értetlenül állok a kérdésemmel.
A pap válaszol:
- Végül is leveheted, mert ha velünk jössz, így is - úgy is látni fogod, hol vagy most.
Leveszed a kötést, és szétnézel, egy kicsi félhomályos, csiszolt szürke és fekete kövekkel burkolt helyiségben vagy, a berendezés pár padból áll. Az innen nyíló helyiségben egy fekete csiszolt kőből készült oltárra leszel figyelmes. Ahogy lenézel a lábad elé észreveszed, hogy három matrac, van a padlóra fektetve.
A nagyúr kezében is van egy kupa, ő kérdés nélkül felhajtja az italt, akármi is volt benne.
- Hogy miért kell aludnod? - kezdi értetlenségedet látva a pap - Majd megtudod, ezt úgy sem lehet szavakkal leírni. Az egyszerűség kedvéért, fogalmazzunk, úgy, látogatóba megyünk valahova.

Hmm, még úgysem volt részem ilyen kalandban.
- Hozzá megyünk? - kérdem sokattudó tekintettel a paptól, kicsit behunyorítva az egyik szemem. Ezután fogom és lehúzom a löttyöt, várom milyen émelyítő rosszullét fog rámtörni és felkészülök, hogy a mtarcra zuhanjak.
- Nem Hozzá, de az Ő jóvoltából.
Megiszod, furcsa íze van, de nem rossz. A hatása meg egészen érdekes, elbódulsz, mintha valami erős alkoholból ittál volna, pedig az italban biztos nem volt olyasmi. Az izmaid elernyednek, teljesen megnyugszol, és el is álmosodsz. Úgy érzed muszáj leheveredned. A nagyúr már a matracon fekszik, te követed a példáját, és a pap is teszi, amit ti. Mihelyst leteszed a fejed, el is alszol. Az álmod furcsa, leginkább valami látomásra hasonlít, kusza és értelmetle. Nem sokára megjelenik benne a pap, majd a nagyúr is. Ez után valami megváltozik körülötted, nem tudod megmondani mi, de valahogy másmilyenné válik az egész álom: rendezettebb és összeszedettebb lesz.
- Induljunk! Végig maradjanak mellettem, csak én tudom megvédeni magukat itt - mondja a pap, és a nagyúrral elindulnak kifelé.

Követed őket?
Persze, hogy követem és igyekszem mellette maradni, nem akarok itten vészni.
Egy hosszú járaton keresztül vezet, utána ki a tengerpartra, majd át a városon, be a nemesi negyedbe egészen ahhoz a palotáig, aminek a kapujában már voltatok tegnap, de nem mentetek be. Most bementek. Szétnéztek a házban.
Az egész helyzet nagyon szokatlan neked, mert nem úgy látod a várost, ahogy eddig: szürreális az egész, és helyenként olyan dolgokat látsz, amiről fogalmad sincs hogy került oda (nappal nem láttad egyszer sem).
Az épületben járkálva láttok jópár alvó embert, akik körül valami burokszerű van, és azon belül szokatlan dolgokat látsz, mintha az emberek álmai lennének egy üveggömbben. Gyakorlatilag az egész házat bejárjátok, egyetlen szobát találtok, ahova nem tudtok bemenni, és nem is láttok be, sem ajtaja, sem ablak nincs, olyan mint egy tömör sötét tömb. Ez a helyiség az épület belsejében, pince szint környékén található. A pap vizsgálgatja egy darabig, meg hümmög, szól valamit a nagyúrhoz, utána arrébb álltok.
Elkezdtek különböző útvonalakat keresgélni ehhez a helységhez. Négy különbözőt találtok (egyik sem közvetlenül oda visz), két hosszabbat, és két rövidebbet.

Mire vagy kíváncsi, mit nézel meg? Hogy reagálod le a helyzetet, mit gondolsz, stb? (jöhet zöldben is)

Last edited by Chris; 03-08-2007 at 19:27..