Mivel épp lóg az eső lába, ezért beírom ezt a sütireceptet.

A hétvégén készítettem el, és nagyon fini lett !
Ha el szeretnéd készíteni ezeket szerezd be hozzá:
-6dkg vaj
-2csipet só
-15dkg liszt
-5tojás
A töltelékhez:
-50dkg gyümölcs ízlés szerint (befőtt, vagy friss)
- 1csomag zselatin, vagy 6 fehér lap
-3dl tejszín
-2ek cukor
-1 tasak habfixáló
- porcukor a beszóráshoz
Ha minden megvan, hozzáfoghatunk!
1. tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt előmelegítjük
2. felforralunk 2,5dl vizet a sóval és a vajjal, a lisztet beleszórjuk, addig keverjük, amíg a tészta összeáll, és elválik a lábas aljától. Levesszük a tűzről, és a tojásokat egyenként beledolgozzuk. (Igen, jól gondolod, a képviselőfánk tésztáját is hasonlóan kell készíteni, tehát a tésztaalap íze is hasonló lesz)
3. A tésztát a tepsibe simítjuk, benedvesítjük, és 12-14 percig sütjük, közben a sütőajtót ne nyisd ki!
4. a Kihűlt tésztalapot 3 egyforma csíkra vágjuk
5. Elkészítjük a tölteléket: A zselatint elkészítjük a gyümölcs levével, majd kavargatva langyosra hűtjük. Közben a habfixálóval, és a cukorral felverjük a tejszínt, majd óvatosan összekeverjük a zselatinos masszával, és az apróra vágott gyümölcsdarabokkal.
6. megtöltjük vele a lapokat úgy, hogy a 3.lapot előre felszeljük, hogy ne nyomódjon szét az egész majd ha fel szeretnénk vágni a sütit.
Hűtőbe tesszük kábé 2-3 órára, hogy jól lehüljön. Mjad porcukrot szórunk a tetejére.
Jóétvágyat!
Ui: a tepsi méretét tekintve én gáztepsiben készítem, ahhoz elegendő ez a mennyiség.
