View Single Post
Old 02-27-2007, 01:04
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Penya View Post
Hamár túlélte a múltkori nagytakarítást talán nem reménytelen. Röviden összeírom az elhangzott ötleteket. 5 oldal után meguntam a keresést, csak emlékezetből fogok írni ha vmi kimarad akk kimarad. Majd ordibáltok ha vmi nem tetszik.

1. Teljes raktárkulcs

2. 80%os raktárkulcs, illetve nem teljes de több mint 50%

3. Védelem mágia akciók ellen és esetleg maradhatna vmi a kulcsból
4. Védelem hadi vari toli akciók ellen, mondjuk 15% hadi, vari és 20% toli de tetszés szerint variálható, úgyis gond h a termelőket leverik A ban

5. Régi fajivari, esetleg kiegészítve a kulccsal

6. Tolivédelem növelés

7. Fantomépületek, az éplista nem valós adatokat mutatna vagy mindenből 0-t mint az elfnél
elemezném számomra az ötleteket:

1.: reális ötlet végülis ami a gnómnak nagy elönye az teljesen le van védve: a tekik... akkor a törpöknek mért ne lehetne teljes védelme, ígyis elég az hogy több vari kell nekik úgyanannyi idejü varázslatot felrakni.

2. hamár raktár kulcs akkor az 1.teljes, szal sztem felesleges félmegoldás.

3. a törpök sztem nem a mágia akciók miatt szenvednek, hanem pont hogy a tolik,hadik csontozzák ki őket, úgyhogy ez se nagyon fogott meg, ráadásul ott értelmetlen ötlet, hogy a törpök alap tulajdonsága hogy hülyék a varázsláshoz.

4. dupla varázslatok akciók ellen? így is vannak erre védővarik... és ez úgyse menne át soha...

5. itt nem értem mire gondolsz

6. toli védelem növelés okos ötlet,csak sztem nem mint faji vari, hanem mint faji sajátosság és így nem kéne annyi tolit tartani (mint az óriásoknak) és rögtön erősödik ezzel hadilag is, sztem egy 20 vagy 30% védelem a tolvajlási akciók ellen jó ötlet

7. alapvetően jó elgondolás, csak tényleges értelme nem lenne, mert míg éplistából az elfnél csak tippelhecc hogy miből mennyije van, akár jól akár rosszul. csak éplistből sokkal több mindenre kell találgatni és nagyon félre viheti az embert. ráadásul általánosságban az éplistnél ki kell találni a fajt, személyiséget, hogy miből mennyije van, és itt általában az ember az éplisthez tartozó max értékekkel számol, holott lehet csak 50%on van a barack feltöltve. viszont a gömböl max arra kell találgatnod hogy mennyi tornya van, és jóval kevesebbel kell túlszámolnod a valós értékeket mint forditva, (tömören egy 70%ig tele baraknál, főleg több toronnyal mint ami ijásznak kellene, több mint másfélszer akkora sereget küld az ember... mert mondjuk rögtön 42%al több védőerő ha 100%barackal számolsz, nem beszélve hogy a több toronyra több ijászt számolsz,viszont ha tudod az ijászt akkor is maxon 30%on számolhatod a torony bonuszt, ami legrosszabb esetben is 10% többletet jelent), remélem azért lesz olyan ember is aki ezt a hülye értelmezés megérti hogy mire jutok ki, de összevetve a lényeg hogy egy gömbböl elég jól kiszámolható minden és kevesebbet kell rászámolni a feltételezések miatt, viszont az elfnél az éplistnél meg a legiedálisabb esetet veszi az ember általában ami óriási többletet jelenthet a valóshoz képest.
tehát összefoglalva: sztem ez is halottnak csók.

véleményem szerint a teljes raktárkulcs lenne a legjobb ötlet, másodlagosan meg egy faji toli védelem. ez a 2 erősitené a törpöket leginkább azáltal hogy jobban tud hadira gyúrni a tolik gyengitésével...