View Single Post
Old 02-19-2007, 00:16
Kutyuleee's Avatar
Kutyuleee Kutyuleee is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 94%

Quote:
Originally Posted by Csokibácsi View Post
A MAC címnek (változtatható) helyi hálózatban van szerepe.
IP cím (gyakran dinamikus) is kilőve ... esetleg engedélyezett tartományt adhatna meg az ember, mint belépési pont(ok), de ezzel csak kismértékben csökken a rizikó.
Mi alapján azonosítanád még a gépet? Színe, formája?

Egy nem egyszerű jelszó fejben tartása, az már sokat segít az illetéktelenek ellen.

modif: Tényleg, Ati, a https miért szűnt meg?
A MAC cimnek azért nem csak helyi hálón van szerepe sokszor... speciel én az internettel szivtam sokat amikor routert vettünk, és végül nagy nehezen akkor sikerült megoldani a problémát, miután az asztali gépem mac címére irtam át a routerét... és mivel változtatható a mac cím, de egy rendszerben normál esetben állandó sztem igen is jó kiinduló pont, úgyanis egy esetleges reinstal után is visszatudod állitani a régi mac-címed, ráadásul mig a dinamikus ip-k változnak a mac, nem változik minden restartnál...és nem hiszem hogyha alkalmazva lenne ez az opció, akkor csak 1belépést adna meg mindenki, 2-3belépési hellyel meg nincs az hogy könyörögni kell atiéknál...

Sztem úgy megvalositható lenne hogy eltárolja a helyeket ahonnan beléptél és amikor bekapcsolod az opciót akkor szépen kijelölheted az engedélyezetteket (így pl ha reinstall is van, egy másik engedélyezett helyedről belépsz, és kikapcsolod).