View Single Post
Old 02-16-2007, 09:20
Kisbér Kisbér is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%
Wink

Amúgy szerintem úgy kéne kezdeni, hogy nyit valaki egy minél több országból álló párbaj-t. (sose párbajoztam).
Mindenki egyszerre belép, akkor ugye mindenkinek ugyanannyi pontja van.

Ha vagytok mondjuk 30-an (nemtudom mennyi lehet a max), akkor ugye elég jól kijön az, hogy a csoportlétszám, és a helyezéskülönbség miatt hogy is megy a képlet (feltéve persze, ha pontban ugyanott vagytok).

Aztán nyitni egy fele annyi párbaj-t, és ott is megnézni, hogy a csoportlétszámtól függ-e az uccsó, és az első körtávja.

(tehát mittomén ha vagytok 5-en, akkor az első és az 5. között van 20 kör.
Ha vagytok 50-en, akkor az első, és az 50. között van 200 kör. - azonos pontnál persze)

Tehát ha ez megvan, akkor már látod az összefüggéseket a csoportlétszám, és a helyezéskülönbség között. Így ha van mondjuk egy 354 tagból álló csoport - ha azok azonos ponton lennének - akkor mondjuk a 74. illetve a 24. helyen lévő között mennyi lenne a körtávolság...
Erre pedig már csak a pontbeli különbség "bónusza" kerülne rá.
Azzal kapcsolatban pedig arra kéne rájönni, hogy a te pontodhoz képezt hogy módosul a képlet... Mert ugye szerintem nem mind1, hogy egy 8e ponton lévő ország felett van egy 12e ponton lévő ország, vagy egy 600k ponton lévő ország felett van egy 604k ponton lévő ország
Szóval értitek

Ati, ha nagyon nagy hülyeséget beszélek szólj