Átkutatom az összes hullát amit találok és az egész "csatateret" nagyjából egy óra múlva visszamegyek a "batárhoz". Azt találod náluk, amit fentebb már leírtam.
-Semmi. Csak halottak. - mondom a többieknek. - előbb szedjük össze ami használható aztán meglátjuk mi lesz. Ha megint ojan eltűnőset játszanak mint mikor Alysium-mal találkoztunk, akkor hamarost visszatérnek szerintem. Gyalog nem jutnak túl messzire.
Megnézem a "csali" szekeret, hogy helyre tudom-e hozni. Eltört a kereke, aligha tudsz vele mit kezdeni. Viszont még a keresgélésed során egy szerencsétlen középkoró férfi hulláját megtalálod nem mesze a szekértől a bozótosaban, látszik rajta, hogy nem harcos (nála semmit nem találsz, valószínűleg már kifosztották).
Aztán visszatérek az erdőbe és az összes fegyvert, páncélt amit össze tudok szedni kihordom a szekér mellé.
Alysium-nak:
-Valószínüleg nem gyalog jöttek idáig. Körbenéznél bentebb az erdőben lovak vagy táborhely után? Jól jönne még élelem meg pár hátas.
Lovakat találsz, de élelmet nem, csak vizet kulacsot találsz a nyergekre erősítve. A lovak száma feltűnően kevesebb (5db), mint ahány emberrel találkoztatok.
A lovakat kivezetem az erdőből, miután felpakoltam rájuk minden fegyvert-páncélt amit le tudtam cibálni a halottakról.
Az egyetlen sérült fickó sebeit alaposan megnézem és a fegyvereit külön teszem a többitől alaposabb szemlére. Teljesen levetkőztetem a hullát és minden egyes tárgyát megnézem. Gondolom, azt, aki nem a fegyvertelen szekérnél lévő fickó. Ezt a láncingeset te ölted meg, határozottan emlékszek rá. Semmi különlegeset nem találsz nála.
Aztán a lovakat vezetve vissza a többiekhez.
Körbenézek magunkon és óvatosan megvakarom a fejem:
-Remélem, hogy a Nagyúrék, csak a közelbe tüntek el, de fel kell készülnünk, hogy akár magunkban is megyünk tovább. Azt hiszem ezek - mutatok a hullákra - közül, csak a lemészárolt szekeresgazda aki megérdemli, hogy eltemessük. Alysium! Menj egy nagyobb kört a környéken, hátha a batárt vagy a Nagyúrékat megtalálod. Farkas! Légyszíves áss az öregnek egy sírt itt az út mellett. Én megnézem a szekeret, hátha mégis tudunk vele valamit kezdeni.
A szekér mellől minden holmit (ami rajta volt előzőleg) arrébb rakok, görgetek (megnézem mi is volt az eredeti rakománya) aztán megvizsgálom az első kerekeket és a szekérrudat. A zsákokat kibontva, ruhákat, és könyveket találsz, fazekakat, és egyéb használati eszközöket találsz, de nem olyan mennyiségban, amivel kereskedni lenne érdemes.
Azt mérleglem, hogy az első kerék mögött nem sokkal egyszerően levágom a szekér nagyobbik részét, kicsit megerősítem a levágásnál kötéllel, vagy a hátsó részből kiszedett szegekkel-deszhadarabokkal és így kapunk egy kétkerekű kordét amire pakolni lehet. A lovak elhúzzák ha kell.
Fűrész hiányában elég barbár munkát tudnál vele végezni, ami könnyen vezethet ahhoz, hogy az egész szekér darabokra esik.
A könyvek címeit megnézem és kicsit beléjük is lapozok. Nagyrészt hőskölteményeket, meg daloskönyveket találsz.
-Nem egy írástudatlan paraszt volt az utazó - dörmögöm magam elé.
Féreteszem egy zsákba a könyveket, aztán újra a szekeret kezdem szemlélni.
Magam elé mormogok míg összehúzott szemmel nézem:
-Könnyíteni kellrajta és akkor talán egy félig keréken guruló szán. Hmm.. bár most vannak lovak, az talán elég.
A közelben gyűjtök pár száraz ágat és tüzet rakok az út mellett. Teszek oda vizet forrni több (3) edényben. Az egyikből teát készítek a másodikból sűrű levest, a harmadikat tisztán hagyom, hogy a sebek kötözéséhez-tisztításához legyen. Hyas-t odatámogatom-vonszolom Farkas-sal a tüz közelébe és ha magánál van itatok vele egy kis levest, aztán eszünk.
-Javaslatok? Remélem Alysium megtalálja a Nagyúrékat, mert különben magunk kell utaznunk tovább.
Last edited by Chris; 02-13-2007 at 06:51..
|