View Single Post
Old 02-16-2006, 16:50
drhb
Guest

Activity: 0%
Longevity: 0%

Quote:
Originally Posted by Szecsa
Csakazorias! (igy egybe)

Szerintem a gnom hiaba tud atalakulni, hiaba tobb a hadugyi tekije, nezzetek meg Oriasnak is +15% hadiero, es maris ott van mint a gnom. A gnomnak az erosebb tornyai szerintem elhanyagolhatoak, viszont faji varija szerintem merfoldekkel jobb az oriasnak mint a gnomnak. Gnommal amennyi tolvajt kell tartanod magasabb szinteken, annyival tobb varit tart az orias, es maris artozni tudja a gnomot (ez hadisra vonatkozik) Max. 5. szintre jo a gnom, mint hadisnak, de rengeteget kell lenni, es ha haboru van, akkor elkepzelheto, hogy elhullik az orszag eleg hamar...(es akkor hiaba van sereg...)
Azért nem egészen így van. Én mindkettővel játszottam, és fantasy világokban szimpatikusabb az óriás, ezért nem vagyok elfogult a gnómmal szemben. A gnóm +50%-os hadi tekercse, és az óriás +30%-os tekercse, és +15% támadóereje együtt kb. ugyanolyan erőssé tesz a gnóm és az óriás hadi egységeket(1.3*1.15=1.495). A gnóm előnye viszont a 10%-al több lakás tekercsben van, és ezt még az óriások kissebb tanyaigénye, és a gnómok nagyobb könyvtárigénye sem ellensúlyozza teljesen. Persze ez csak egy kevéske előny, de az tornyok is adnak egy kevéske előnyt védekezésben. Az óriás előnye ezzel szemben a varázslatuk, viszont tőlük azért valamennyi tekit el lehet vinni, nem annyira éri meg, de tőlem azért voltak akik vitték, mikor óriás voltam, és a károm nem volt olyan kicsi, még ha csak 20%-a is másénak. Viszont az is igaz, hogy ha valaki nem kerül bele nagyobb konfliktusba, akkor az ellene irányuló tolvajakciók mindig a haszonszerzésre irányulnak, ami lehet teki vagy raktár lopás(esetleg pénz, de én kereskedő szoktam lenni, így azt nem viszik tolival). A gnómnál az elsőt nem lehet, a második meg elkerülhető a raktár gyakori ürítésével. Emiatt tapasztaltam, hogy gnómmal sokkal ritkábban loptak tőlem, mint óriással. Konfliktusban meg hiába van az óriásnak több varija(a hadisról beszélek), azért nem biztos, hogy befér a mágikus pajzson keresztül, de ha mégis, a tolvajakciókkal szemben nem teljesen védtelen(50%), és ha túlélő, akkor az emberei elleni akciók ellen még védettebb, és a gyújtogatás az épületek elleni.

Nem folytatom tovább, szerintem hadisként mindkettő megállja a helyét, megvannak az előnyeik/hátrányaik, viszont varisnak csak az óriás. Tolisnak meg egyik sem.
Reply With Quote