Kissé sandán nézek az Úrnőék felé, miután alaposan megnézem a folyosót és próbálom felfedezni a tetőt:
-A hit megvéd? Na jóóó.. de kinek a hite és melyik istentől? Én hiszek az istenemben, de attól még lehet, hogy ez annak aki csinálta ezt a helyet, nem tetszik. Egyébiránt ez a hely sem.
- Nem hiszem, hogy istentől védeni meg. Azt csinálni, amit egy hívő csinálni. Nem tudni fontos-e kiben hinni. Kint lévők nem küldeni be ide mindenki, ha azt nem lehet túlélni - mondja az úrnő, de látszik rajta, hogy tanácstalan, és tanakszik magával mit mondhat el, és mit nem.
Az Úrnőre nézve, lassan gondosan formálom a mondandómat:
-szerintem elég fontos lenne tudni, hogy mit kell pontosan csinálni. Elvégre amennyire tudom vannak vallások amik emberáldozattal "kedveskednek" az istenüknek. Most áldozzunk fel valakit? Vagy elég zsolozmázva végigmenni? Van egy olyan érzésem, hogy itt nem lehet oda-vissza sétálni.
- Mi nem áldoz embert - mondja már-már felháborodva az úrnő. - Mi sem tudni mit kell csinálni. Ne azt hinni, hogy mi mielőtt mi ide jutni, nekünk mondani fenn bármi erről próbákról! Gondolkodni, mit csinálni ki vallásos!
Last edited by Chris; 01-22-2007 at 12:05..
|