View Single Post
Old 01-22-2007, 08:37
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

MAGUS. A már említett félelfes férj-feleséges kalandot, ahol a kariknak téveszméik voltak a kilétükkel kapcsolatban, hétvégén befejeztük.
Nagy nehezen eljutottunk az emlegetett kúthoz, aminek a vize állítólag mindent meggyógyít. A néphidelem szerint, aki normálisan vagy józanul iszik a vízből, azt kővé változtatja egy szörny. Nosza elő a pálinkát, és ivás. Mikor már eléggé mosolygós állapotban voltak a karik, elkeztek kísérletezni a kút vizével, meg a kút mellett elhelyezett kancsónyi kék löttyel. Először tisztán ittunk a kút vizéből, de emmi, ezután a kék löttyből, még mindig semmi, ezután összekevertük a két folyadékot, és megittuk, de azon kívül, hogy a goblinok, akik üldöztek minket elkezdtek a szomszéd szobába ordítani semmi nem történt, majd a keverékbe pálinkát öntöttünk, és úgy ittuk meg, de semmi. Kiderült a ténykedésünk végett valami áttetsző kissé kékes valamik jelentek meg és elkezdték ölni a goblinokat. A goblinok meg felénk menekültek, megküzdöttünk velük, közben oda értek a kék valamik. Azt vártuk, hogy nagy bunyó lesz meg minden, de nem, nem csináltak semmit. Kis idő után a pálinkától kissé ködös agyú karim oda ment hogy majd társalog velük, de azok csak morogtak, aztán úgy döntött, hogy megsímogatja az egyiket, erre az még jobban morgott, ezután a kari levonta a következtetést:
- Vigyázzatok, ezek nem szeretik, ha símogatják őket! - kiáltotta, amitől az egyik NJK röhögőgörcsöt kapott...

Még előzőleg az egyik NJK (valamilyen pap) elszakadt a csapadtól, és csak később találkoztunk ismét. Elmeséltük egymásnak, hogy kivel mi történt. Ő elmondta, hogy találkozott egy kék színű elffel itt a barlangban. Erre a karim gondolt egyet: megkeresi az elfet. Először is kiabálni kezdett, hogy jöjjön elő az elf, a pap meg hasbeszéléssel válaszolt neki, hogy "nem jövök". Erre elkezdte a karim kérlelni, hogy ugyan jöjjön már elő, de továbbra sem akart kötélnek állni. A karim férjura egyszercsak rájött a turpisságra, erre a pap elkezdett röhögni. A karim meg berágott, és csak azért nem verte meg, mert az előzőleg kapott sebekkel együtt bele halt volna még egy kisebb rúgásba is. Elhatározta, hogy ennek ellenére mégis megkeresi azt az elfet. Elindult hát a különféle járatokon titkosajtót keresni, nem értett hozzá, így elég sokáig tartott, de aztán csak meglett. Az elfet végül nem találtam meg, de a kijáratot igen...
A kaland végén kiderült, hogy a pap csak szívatott és nem is volt semmilyen kék elf, viszont éltek a barlangban valami energialények, akik alapból láthatatlanok, de ha a kút vizébe bele öntik azt a kék löttyöt, akkor kékek lesznek ők is. Miután elbeszélgettem az egyikkel megkértem, hogy vegye fel egy elf alakját, és beleöntöttem a kék löttyöt a kútba, aztán a lényt oda vezettem a paphoz, mondván megtaláltam a kék elfet...
Aúú is elbeszélgetett az egyik ilyen lénnyel. Nem tudom mi volt a pontos kérdés, de ez volt a lény válasza:
- Mi békések vagyunk, és nem szeretünk harcolni.
- Látom... - közölte Aúú karija, míg a földön heverő több tucat goblin hullát nézte

Egyébként a történet hepi end lett: a karik kigyógyultak a téveszméikből, utána meg megölték a csúnyagonosz nekromantát.

Ui: senki más nem játszott mostanában, vagy csak nem vagytok mesélős kedvetekben?
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
Reply With Quote