Quote:
Originally Posted by Davalon
Én folyamatosan nyomon követem az itteni beírásokat, és esküszöm, próbálom megszeretni ezt a világot, de nem megy  Nekem anynira komolytalannak tűnik. Hogy tudja magát bárki is ebbe beleélni?  Tényleg nem értem. Tökre meglepődtem, hogy ez a téma fog szárnyalni, szemben pl. a M.A.G.U.S.-sal. Vagy csak én vonzódom az ilyen klasszikus szerepjáték-világhoz? Lovagok, boszorkánymesterek, tűzvarázslók, bárdok, itt meg alkoholista, transzplantált nem is tudom mik, meg szellemek, meg rigók, ami ugye egy madár, meg ágyú a lövegtornyon. Segítség! Nem értem...
|
rigó: olyan dekás (hekker) aki járm,űvekre specializálódik... azaz kibernetikus beültetésein és kábeleken keresztül csatlakozik a járművéhez szinte eggyé válva vele...
ágyú= gépágyú .... ez egy fegyvertípus... géppisztoly: pisztoly osztálynak megfelelő csőhosszú automata fegyver, gépkarabély (az AK-47 is ez mielőtt valaki nem értené mi ez) az a karabély csőhosszú.... akkora puska csőhosszal a géppuska (na ezt már nem tartod kézben) az ágyú az ami járművekre vagy ütegekre vagy egyéb ilyenre szerelt automata fegyver,vagy a klasszikus ágyú már, ez meg azok amik már eléggé túlméretesek egy ember számára.... (egy troll még megtart közülük párat

)
implantokra gondolsz: olyan ezközök amit a testedbe ültetnek... kezdve a legegyszerűbb kibernetikus műkarral át a méreg/füst szűrőkön, vagy a fényerősítős szemeken át ki tudja meddig....
emellett vannak mágusok, ezer féle sámánok stb is... ha láttad a Szárnyas Fejvadászt (Bladerunner, Harrison Forddal), akkor abba a világba képzelj el trollokat, tündéket orkokat törpöket és mágiát is, és ott kapod a shadowrunt....