Quote:
Originally Posted by AndrewB
ha ez a napi átlagáras be lenne vezetve, akkor pár nagy ori gondolna egyet, fölvásárolná az összes nyersit, ami alacsony csopikban nem is olyan vészes, 40-50k-n tartaná az árakat 1 napig és utána összeomlana a csopi teljes gazdasági rendszere, mert akkor mindenkinek sok millás adója lenne körönként
és ezek szerintem attól sem riadnának vissza, hogy regeljenek 20-30 új orit, amit csak az adó miatt tartanának, és mire kijönnének a védelem alól, már száz millák lennének bennük, meghagynák őket 8-9k ponton, nem abajgatnák őket és szépen elutalnák belőlük azt az irdatlan mennyiségű adót...
lehet hogy kellene kezdeni valamit az adóval, de úgy hiszem nem ezt...
|
Az írásod első feléhez:
Hiába vásárolná fel a nyersanyagokat (ezt most is meg lehet tenni szerintem, néha meg is teszik, úgyhogy már ez miatt sem értem mi a baj), ha egyszer az emelt árat is ki lehetne fizetni... Igaz, kicsit nehezebben de akkor is. És én már mondtam azt is, hogy ha sok pénze van, és nagy területen van (azaz letáborozott valahol), akkor ne kapjon nagy adót.
Erre mondtam még az elején, hogy ne csak az arany mennyiségét nézzétek, hanem az értéket is, amit képvisel.
Azt hogy valakik meg csinálnának 20-30 országot... Hol? Anarchban? Tőlem...
Valamelyikőtök írása viszont szöget ütött a fejembe:
Ugyanis ha pölö nyersanyagárfüggő lenne az adó nagysága, akkor nagy árak mellett tuti többre is elég lenne, mint a zsold, meg az épületfenntartás fedezésére.
Ugye sokaknak az a problémája, hogy ne legyen magas az adóbevétel, mert akkor ennyi erővel a zsoldot is megszűntethetnénk, és ugyan ott lennénk. Ez eddig ok. Úgyhogy lehet, hogy a zsoldhoz is hozzá kéne nyúlni...