Thread: Hollószárnyak
View Single Post
Old 01-18-2007, 13:45
Pettyes Pettyes is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 97%

Rendben tájékoztatom a látottakról a többieket és osztom Gren véleményét, miszerint csapda lehet eme rejtélyes helyben elrejtve. Gondolom azért a fáklyafénynél látnak a többiek is és feltételezem Hyasról, hogy ismeri a csapdákat, ezért megkérem, hogy nézze meg az újnyi véseteket. Nem a vésetek mérete ujjnyi, hanem a fal vésetei között lévő lyukaknak az átmérője ujjnyi. A vésteket megnézi, de int a fejével, hogy nem tudja mik lehetnek azok. A lyukakat is megnézi, de nem nyúl semmihez.
- Szerintem is csapdák lehetnek itt, a lyukakból tűk vagy nyilvesszők röppenhetnek elő, ha rossz helyre lépünk. De hogy melyik lap vagy lapok alatt lehet a csapda azt nem tudom megállapítani - mondja Hyas.
Jelzem, hogy egyenlőre nem látok veszélyt, de zavaró a fáklya fénye, így egy kicsit előrébb megyek, kb. a határáig és benézek a sötétbe látok-e valami furcsaságot. Nem, nem látsz. Egyenlőre nem lépek sehova sem, megpróbálom megnézni az illesztéseket, hátha leomlanak vagy valami hasonló. Nem látod ennek jelét. Megemlítem közbe a többieknek, hogy jók-e a találos kérdésekben, vagy a hasonlóakban, mert a továbbjutásunk valamelyik túlsó ajtó mögött lehet és szerintem nem egyszerűen fogunk csak úgy átsétálni ezen a termen...
- Nem vagyok jó a találóskérdésekben, de lehet abból kellene kiindulni, hogy kik építették ezt a helyet és miért, persze lehet hogy tévedek... - néz végig rajtatok Hyas tanácstalanul.
- Valóban igazad lehet, de valaki tudja rá a választ? - kérdem, mert én nem.
Az úrnő válaszol:
- Kyrek építették, hogy megóvni valamit, ne kerülni nem megfelelő kezek közé.
Közben felfelé is nézek, hátha vannak kapaszkodók, hamár bármelyik kőlap veszélyes lehet, esetleg függeszkedve át lehessen menni a túloldalra, de közben várom a választ is. A mennyezet kőből van, síma, és semmi különöset nem látsz rajta.

Last edited by Chris; 01-18-2007 at 13:55..