Magamban káromkodok, hogy a többi téglát nem vettem észre és igyekszem a fejembe ésni mit és hol csinált a fickó.
Mikor visszacsukódik az ajtó megállítom a csapatot és az Úrnőn keresztül szólok a Nagyúrnak.
-Uram! Javaslom, hogy ha van valami amiről most tudnunk kell akkor tájékoztasson minket. Ha ezen a helyen kell most boldogulnunk egy darabig, akkor szerintem Alysium menjen elől, alaposan nézelődve, nem szívesen mondok ijesmit, de a szeme jobb még az enyémnél is. Utánna Hyas. Ez után menjen Farkas a magasba tartott fáklyával. Aztán Önök a többiekkel (felteszem attól h nem csinálnak semmit a Morel és Deneira még jön, nem, nem jönnek) a sor végén Stancil és utoljára én magam.
Az elsők előre figyelnek, a falakra és mindenre, én ugyanezt teszem hátrafelé. Ha bármi baj történik akkor Farkas a támadók közé vágja a fáklyát és a Nagyúrék a falhoz lapulnak egymástól embernyi távra és más oldalra. Ha beáll a sötét akkor Alysium-mal irányítjuk azokat akik nem látnak.
- Annyiról kell tudni, hogy itt kell boldogulni, az ok nem tartozni magukra, hogy miért. Az elf mehetni elől.
Elindultok az általad meghatározott sorrendben, és hosszabb út után egy meredek lefelé haladó lépcsőhöz értek. Végigmentek rajta, és egy ajtónélküli nyíláson át egy négyzetekre felosztott terembe értek. (A rajzot elküldtem e-mailben, annyi az eltérés, hogy a "valóságban" nincsenek számok a lapokon, azokat azért írtam rá, hogy egyértelmű legyen, hogy merre indultok, ha elindultok.) A lapokat és a falakat vésetek díszítik. A bejárat előtt van egy összefüggő faltól falig érő kőlap, az 5x5-ös felosztás csak utána kezdődik. A lapok akkorák, hogy egyről átlépni, csak a mellette lévőkre lehet pl: a 2-esről csak a 1, 3, 6, 7, 8 számmal jelölt lapokra, a 12-esre nem tudtok átlépni, esetleg csak át ugrani (de ekkor van esély, hogy nem teljesen sikerül eltalálni a lapot, pl ha rosszul sikerül akár két lap közé is érkezhettek) A szembelévő falnál három ajtó van, mindegyik kilincs nélküli és kőlappal van lezárva.
Alysium: te látod, hogy a falakon végig ujjhegynyi átmérőjű lyukak vannak a vésetek közé rejtve.
Hogyan tovább?
Last edited by Chris; 01-18-2007 at 11:25..
|