A folytóhurok láttán kissé megkeményedik a tekintetem, aztán megenyhül és majdhogynem nevetve szólok Hyas-hoz:
-Aha. El tudsz engem képzelni ahogy egy veled egymagas fickót leterítek folytóhurokkal? - Az arcom lassan elgondolkozóvá válik - Hmm.. ismersz esetleg itt egy megbízható kovácsot? Olyant amelyik nem feltétlenül fecseg mindenkivel? Az ilyen bálokra a szolgálók öltözékének van valami megkötése? Konkrétan fémdíszekre gondoltam.
- Nem konkrétan rád gondoltam - mosolyodik el, most először, mióta találkoztatok - de Alysium, és Farkas hasznát tudná venni, ha úgy adódik. Ráadásul ez nem egy olyan dolog, ami kivillan a ruha alól, vagy furcsa dudorokat okoz a viselet alatt.
- A szolgák általában nem hordanak díszes ruhát, de mondjuk egy ilyen bálon előfordulhat, hogy valamelyik nemes a szokásosnál feltűnőbb ruhába öltözteti őket. Ami valamelyest dísznek minősül és fém, az lehet valami szebb gomb, vagy övcsat. Ami a kovácsot illeti - gondolkodik el - talán tudok egyet. Miért?
Elővonom a csatacsákányomat és a fejét felé mutatva magyarázni kezdem:
-Egy kissebbfajtát készítenék. Elég keskenyet ahhoz, hogy a ruhán-övön úgy nézzen ki mintha erős fémveret lenne. Esetleg a közepébe még egy karikát is tennék, mintha afféle "póráz" lenne amhez láncot lehet erősíteni. Szerzünk egy dobot és a dobütők a nyele lennének. Vagyis pár mozdulattal lenne nálunk nehezebb fegyver. - kissé elmélázok, aztán Alysium felé pillantok. - Az íjadra tehetnénk pár plussz rövidebb húrt. Mintha kissebb, íj formájú hárfa lenne. Vagy egy szétszedhető íjjat neked. Esetleg a lábszáratokkal megegyező hosszú kardok, markolat nélkül. A markolatok meg fülönfüggőként, vagy valami botra fellógatva féltucat, hogy zajhangszernek tünnjék.
-Jut is eszembe! Megvizsgálják valami mód a kísérő szolgákat? Mert egy kezes motozásnál elbukjuk az egészet. Vagy egy mágikus vizsgálatnál. Akkor ugrik az összes fegyver.
- Ehhez annyit fűznék hozzá egyrészt, hogy az ottani őrök sem hülyék... - mondja szleptikusan - másrészt, ha valahogy be is visszük a fegyvereket, hogyan akarunk az úr közelébe jutni? Ha tényleg baj lesz, aligha érhetünk oda időben, pláne hogy nem ismerjük az épületet... Más módot kell találni a biztonsága megóvására, ha már nem bízunk a vendéglátó embereiben...
Megvakarom a fejem a sisak alatt:
-Ebből amit mondasz viszont az is adódik, hogy ha hirtelen megpróbálunk bejutni a Nagyúr közelébe, minket egyszerüen gyilkosoknak néznek és lemészárolnak. Hogy teljesítsük akkor a feladatunkat? Bár azt mondta, hogy a bált rendezők felelősséget vállalnak érte, de ez meddig tart? Hol vannak a határok? Innen a fogadótól vállalják a biztonságáért a felelősséget míg vissza nem ér, vagy csak az épületük falai között? Hogy van ez?
- Ezt talán tőle kellene megkérdezni, hisz mi még azt sem tudjuk, hogy hova megyünk pontosan...
-Jogos. - mondom Hyas-nak.
Last edited by Chris; 01-15-2007 at 14:12..
|