View Single Post
Old 01-12-2007, 16:03
karesz6 karesz6 is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 98%

Quote:
Originally Posted by Valezius View Post
Simán lesz csak hőmérséklet kérdése, tudod a gázok tágulnak, a liter meg térfogat mértékegység.

Egyébként szerintem nem a hőmérséklet váltazás az igazi gond, ez csak a többi gonddal együttjáró tünet. Egyrészt jó, mert felhívja a figyelmet, hogy más gondoknak is kell lennie. Másrészt rossz, mert elvonja a figyelmet a fontosabb gondokról.
Na jó konkrétabban: 1, A CO2 egy része belemosódik az óceánba, savasabbá teszi, így pusztul a plankton. 2, a várthoz képest nem csökken az ózonlyuk mérete sem.
Hidd el hogy tudom mitől függ a gázok térfogata. De akkor sem hiszem hogy 1250l co2 lesz 1l benzinből max a robbanás pillanatában és hőmérsékletén de utánna ugye vagy a környezet változóival kell számolni vagy pedig a standard állapottal. Másrészrő a benzin egy keverék amiben igen sok féle méretű szénhidrogén található amiknek darabonként más más a tulajdonságu így ez a számolás eléggé durva kerekítéseket tartalmazhat. De ha megmondod nekem hogy 1l benzin alatt miféle alkotóelemeket értessz és mennyit én biz isten kiszámolom én is. Hozzáteszem lehetséges hogy tévedek de ez a szám irreálisan soknak tűnik.

Na hoppá már le is írták.
Ha megtalálom a régi függvénytáblám kiszámolom én is.

Last edited by karesz6; 01-12-2007 at 16:08..
Reply With Quote