View Single Post
  #120  
Old 01-12-2007, 12:39
Rózsa
Guest
 
Posts: n/a
Activity: 0%
Longevity: 0%
Default Spanyol sertéskaraj

A kissé csípős étel kedvelőinek
Tehát hozzávalók(attól függ milyen étvágyú a csapat, 2-4 személy részére):
-60dkg sertéskaraj (de lehet bármilyen színhús is)
-5dkg szalonna (norbi ápdétesek kihagyhatják!)
-3db paprika
-2db paradicsom
1dl olaj
só, őrölt bors
-10dkg lángolt kolbász
-1db hegyes erős paprika
-1 chilis bab fix

Hogyan készítsük el:

Mossuk meg a sertéskarajt, szeljök fel centis szeletekre, sóval, borssal meghintjük, kis olajat öntve rá sütőbe tesszük.
Paradicsom, paprika, kolbász felszeletelése következik. Aszalonnából csíkokat vágunk, üvegesre pirítjuk, és hozzáadjuk az előbb felszelt finomságokat (amit lehetőleg nem dézsmáltunk meg ezidáig)
ezeket rövid ideig együtt pirítjuk, és felengedjük a chilis bab fixszel.Felforraljuk, és a húsra öntjük, miután az megsült. Együtt sütjük még pár percig, hogy jó szaftos legyen
Én rizsát szoktam hozzá köretként készíteni. (mással még nem is próbáltam)
Ha igazi spanyolos kaját akarsz, akkor dobozos morzsolt kukoricát is tehetsz bele Vagy minikukoricát!

Jóétvágyat hozzá!!

Ha elkészítette valaki, majd véleményeket is kérek!!
Reply With Quote