Ha végzünk a szétválogatással akkor megpróbálom egyből helyrepofozni amit csak lehet a bútorok közül. Értesz a barkácsoláshoz? Honnan veszel anyagot és szerszámot?
Közbe kérdezgetem a fogadóst:
-Mesélne a városról? Még nem jártam errefelé és zavar, hogy szinte semmit nem tudok az itteni viszonyokról.
- Aztán mire kíváncsi pontosan? - kérdezi kissé kedvetlenül a fogadós, látszik rajta, hogy félig máshol járnak a gondolatai.
A fogadós fintorát látva mégsem teljesen azt kérdezem amit akartam:
- Hát például, hogy kik azok akikbe nem érdemes belekötnünk. Mely isteneket ne szidjuk az egészségünk érdekében, meg hasonlók.
- A nemesekbe, és az alvilági alakokba nem érdemes belekötni. Egyik istent sem egészséges szidni, mert a végén még kibabrálnak az emberrel az égiek, az meg sose jó.
Annyit mindenképpen kihúzok a fogadósból, hogy mely isteneket tisztelik legfőképpen a városban. Aztán kérek tőle egy kupa bort meg egy kancsó friss vizet a pakolás után.
Tharr-t és Sorgont említi meg. Megkapod, amit kérsz. A fogadós megköszöni a segítségedet.
A javítások alatt azt értem, hogy pl kiesett (kitépett) széklábat visszaütök a helyére, asztalnál dettó) szerszámként a harcikalapács tompavége.
Valamennyire sikerül helyrekalapálni, de azért nem olyan mintha új lenne.
az első esti őrséget (éjközép előtt egy órával-ig vállalom, aztán felkeltem Farkast. Reggelig alszok, pszivel rásegítve, hogy felébredjek, ha baj van.
Farkas vállalta az örséget éjközépig. Utána Morel örködik, kivéve ha fel nem váltod. Egyébként jóval éjközép után fejezed be a pakolást és barkácsolást.
Last edited by Chris; 01-09-2007 at 15:00..
|