Thread: Hollószárnyak
View Single Post
Old 01-09-2007, 08:59
VérGyöngyTyúk Z VérGyöngyTyúk Z is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

Megvonom a vállam, aztán a fickókra mutatok:
-Hát majd ők fizetnek.
Láthatóan ez jobban tetszik a fogadósnak, mint az az ötlet, hogy neki kelljen fizetnie.Magammal hívom és ha segít akkor ketten átnézzük a sebesültek "pénzügyi helyzetét" elsősorban a pénzérméket. Figyelek arra, hogy stikában ne rakjon zsebbre és a végén a már összeszedett pénzérmékhez visszük a fickóktól elszedetteket és összeszámoljuk:
-Elég lesz?

- Elég. Mindjárt intézkedem - azzal femarkolja a pénzt és elsiet.
Öt ezüstöt találtatok összesen, a fogadós nem rakott zsebre semmit külön.
Körülbelül egy óra múlva érkezik meg egy idősebb férfi, aki a magával hozott szütyőből előpakol némi kötszert és egyebet és munkához lát: megvizsgálja a sérülteket, ellátja a sebeket, fertőtlenít, varr, kötöz. Mikor ezzel végzett a fogadós kifizeti neki a pénzt, aztán az orvos távozik.
Aki nem tud magától távozni, azokat elviteti a fogadós, valami félreeső szobába, majd nekiáll eltakarítani a romokat.
Nézem ahogy pakol a fogadós, aztán nekiállok kicsit segíteni a romeltakarításban. Közben kérdezgetem:
-Milyen fogadások voltak itt egyáltalán? Miért mentek egyből egymásnak az emberek?

- Maga is itt volt, nem? Vagy nem látta mi történt? - kérdi kissé meglepődve.
-Nem nagyon láttam az elejét. Csak annyit, hogy lejöttem enni és egy rakat ember nyüzsgött öszevissza. Aztán -intek Entar felé - megvádolták csalással és erre kitört a balhé.
- Csak a szokásos, néhányan sokat ittak, és mégtöbbet vesztettek, és egy ilyen vád épp elég ahhoz, hogy az adott illetőn akarják megtorolni a balszerencséjüket, innen már egyenes út vezet a verekedésig. Mondjuk volt már olyan, hogy valaki közbelépett, és mégse verték halomra egymást az emberek, jómagam is próbálkoztam régebben, de néhány kiadós verés után már nem voltam annyira lelkes.

Last edited by Chris; 01-09-2007 at 09:04..