View Single Post
Old 01-08-2007, 08:20
Chris's Avatar
Chris Chris is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%

A "téliszünetben" volt időnk játszogatni egy kicsit...

DnD3. A már említett törpe harcos, és a barbár, miután úgy ahogy kijózanodott, elindult, hogy megkeressék a barbár törzsét. Alig távolodtak el a varázslótoronytól összefutottak két farkasnak látszó tűzokádó valamivel. Némi küzdelem árán az egyikkel végeztek, a másik elmenekült. A tetemet jobban megnézve már nem voltak benne biztosak, hogy farkasról van szó, mert a kutyára is igen hasonlított, így némi vita után megegyeztek, hogy akkor ez egy farkaskutya...
Mivel a barbár úgy gondolta jó lesz még valamire a farkaskutya bőre így megnyúzta, szerencsére ezzel annyi idő elmet, hogy a csapat többi tagja utolérte őket.
A pap faggatni kezdte a barbárt, hogy hova is indultak:
- Hova mentek?
- Megkeresni a törzsemet.
- Merre van a törzsed?
- Nem tudom.
- Akkor hogy akarod megkeresni őket?
- Hát megkeressük az utat.
- Milyen utat?
- Hát a földutat.
- Hova vezet az az út?
- Nem tudom.
- Akkor minek megyünk oda?
- Hallod-e te pap, te nagyon nehézen érted a dolgokat... - zárta le a barbár a beszélgetést.
Utóbb kiderült, hogy a démonok elrabolták a törzsét, és hogy annál az emlegetett földútnál látta őket utoljára, amiről persze csak sejtette, hogy merre van...

DnD3. Másik sztori.
A nagy világmegmentő kalandozásaink során egy sivatagba kerültünk, ahol a mágia kissé furcsán működött, erősen vadmágikus jelleget mutatott. A törpe vari azzal "szórakozott", hogy varázslatokat próbálgatott vajon mi lesz belőle.
vari: - Elvarázsolom a Hátas nevű varázslatot.
KM: - Miután befejezted érzed, hogy valami elkezdett mozgolódni a hátizsákodban.
- Megnézem mi az.
- A pokrócod próbál kimászni a zsákból.
- Megfogom, és nem engedem el.
- Furcsa hangokat hallasz a pokróc felől.
- Elvarázsolom a Nyelvek értése nevű varázslatot.
Vari a pokrócnak:
- Te az én pokrócom vagy, miért akarsz elszökni?
- Mert nem szeretek összehajtva lenni. Nemrég rájöttem, hogy tudok mozogni, és szeretnék kiterítve lenni.
A törpe hagyja, hogy kimásszon a pokróc, és kiterüljön, majd ráül, mire a pokróc:
- De kövér törpe vagy...
- Csend legyen vagy jön a tűzgolyó! - ripakodik rá a varázsló.
A pokróc elhallgat. Kisvártatva a törpe megszólal:
- Mondcsak, te tudsz repülni.
- Nem tudom, még nem próbáltam.
Majd addig-addig erölködött a pokróc, míg fel nem emelkedett. Így lett a törpe varinknak repülő pokróca, amivel tök jókat beszélgetett, igaz mi abból egy kukkot sem értettük...
Morgena őrizze álmának nyugalmát,
Igere, a legnagyobb, vigyázza élte minden napját!
/ókyr töredék/
Reply With Quote
Sponsored Links