Thread: Hollószárnyak
View Single Post
Old 01-07-2007, 23:06
Pettyes Pettyes is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 97%

Grennel, ha odajön és még az étkem fogyasztom, akkor odainvitálom. Miután jót ettem és látom a fejleményeket, megkérdemGrent, hogy áll a szerncsejátékkal.
Ezután felállok és körbenézek a játékok között, igyekszem felmérni, amennyire tudom, ki milyen nyerés-vesztés állapotú. A körbejárásnál, ha feltűnik - koncentrálok rá - ki hogy mismákol, akkor azt igyekszem megjegyezni, leleplezni nem. Igyekszem a játékszabályokat megérteni és a taktikákat megfigyelni.
Mindezek közben jól vigyázok a pénzes szütyőmre

Mire éjközép felé közeledik az idő, úgy érzed, hogy egész jól sikerült kiigazodnod a játékosok taktikáin, és a játékszabályokon. Azt is megfigyeled, hogy a fogadó asztalnál különböző harcosokra lehet fogadni, és hogy a tétek megtétele után a vendégek, mind egyirányba mennek egy bizonyos ajtóhoz. Stancil is az asztaloknál sündörög.
Épp a kártyázókat figyeled, mikor egy nagydarab vörösarcú fickó feláll, és Entarra mutat, aki épp a nyereményét söpöri össze az asztalon.
- Csaló! Láttam, hogy csaltál! - kiabálja felé eltorzult vonásokkal - Add vissza a pénzem!
Entar értetlenül pislog, majd összekapja magát:
- Úgy játszottál, mint a nagyanyám, úgyhogy ne rám fogd a saját ügyetlenségedet! Nem csaltam.
Erre a nagydarab mellett ülő férfi is felpattan:
- Én is láttam, hogy csaltál! Csaló vagy!
A nagydarab valahonnan egy hosszabb kést vesz elő (nem figyelted honnan, csak azt vetted észre, hogy a kezében van).
- Add vissza a pénzem, vagy különben megjárod! - fenyegeti Entart.
Erre Entar is fegyvert ránt, majd még ketten az asztalnál, de láthatón ők sincsenek Entar oldalán.
Te amennyire megfigyelted, nem láttad, hogy Entar csalt volna.
Figyelemmel követem a fajleményeket, de Entar nem több nekem, mint egy ember, így részemről nem is nagyon tulajdonítok figyelmet, hogy vele mi történik. A kezemet a tőrömre és a kardomra helyezem és Grenre pillantok, várva az ő reakcióját, vajon kell nekünk egy felesleges harc, ellenség, stb. vagy esetleg jól jöhet az ember hálája majdan.
Míg nézelődsz, az események hirtelen felgyorsulnak. A fegyveresek egymásnak esnek, van, aki így meglök másokat, azok meg meglöknek egy harmadikat, aki nyakonvágja azt, aki meglökte, és így tovább. Rövid úton azt veszed észre, hogy egy csinos kis tömegverekedésbe keveredtél. Van, akik fegyverrel küzdenek, de a többség puszta kézzel, sörös korsóval, székkel és egyéb alkalmatossággal csépeli a közelében állókat.

Last edited by Chris; 01-08-2007 at 06:44..