Szerintem elég szélsőségesen látod a dolgokat!
Ennyierővel a varis varázslattal mért nem hozhat el tekercset?

Válasz: azért mert ő varázsló és nem tolvaj

Nagy különbség van szerintem a gömbölés és egy térkapu között.
MNT megkötése után általában nem gömböli az ember a másikat, ha a varázsló mégis unatkozik, hadd tegye nem árt vele semmit, és nem nyujt annyi infot a gömb MNT után mint egy épület lista.
Ráadásul azaz érv hogy esetleg változott a szövetsége és megtudd ki van vele elég gyenge.
Tegyük fel változott:
1. eset nem bántanak ami logikus mivel egy szövetségesével nem vagy mnt-ben.
2. eset bánt akivel nincs mnt-d(kizárt, mert nem hülye senki) , szétkapjátok anélkül ,hogy a szövetségesei tudnának bármit is tenni, vagy megegyeztek kárpótlásban.
3. eset Te szövetségesed bántja és akkor jogosan mondhatod a másik szövetség vezérének bocsi nem tudtunk róla( vagy mégis? ,mert akivel nincs mnt-d arra nyithatsz TKp-t, és rajta keresztül máris megtudhatod hogy kinek a szövetségébe tartozik), mért nem jelezte a vezéretek a változást...
Nem látok olyan esetett amikor indoloható lenne a tolvaj akció MNT után, mert ugye nem azért kötöd hogy infot szerezhes békés körülmények között, és utána folytathasd a háborut...
Egyszóval szerintem felesleges, sőt undorító lenne ha egy szövetség MNT-be burkolózva épület listákhoz jutna büntetlenül.
Másszóval ha támogatásra kerül, csakis a szövetségesi lista megszerzésére legyen lehetőség, semmi másra!!!
LotR