View Single Post
Old 12-25-2006, 20:39
dreaman68 dreaman68 is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 97%

Quote:
Originally Posted by Artúr View Post
Sziasztok

Régebben levlistán feldobta valaki a bankárt mint személyiséget. Én jó ötletnek tartottam ezért leírom mi volt a javaslat lényege.

A mostani kereskedő személyiséget átneveznénk bankárra hiszen, kevesebbet tudnak lopni a pénzéből, kamatot szed, stb. Tehát funkciója inkább bankárra emlékeztet.

A kereskedő személyiséghez pedig olyan tulajdonságot rendelnénk ami a raktárban lévő árukat (és esetleg a rúnát ) védi és a kereskedést segíti.
Javaslatok:
- Tehát X %-al kevesebbet lehetne lopni belőle. Első javaslatom 50 % lenne.
- Ezen kívül a piacozást is könnyíteném bekombinálva a piacot mint épületet. Pl ha van X piacod Y alkalommal léphetsz a piacra.
- A piacra kitett árú azonnal megjelenne a kínálatban nem fél-három óra múlva.
- A piacról visszatérő árut kevésbé lopnák mint jelenleg (- 50% ?).

Ez a tulajdonság inkább emlékeztetne a kereskedőkre mint a jelenlegi.
Így lenne egy raktárt védő személyiség is.

Szerintem színesítené a játékot.

Mi a véleményetek?
itt csak az új kereskedőre kell reagálni. a 4 javaslatok pontokba:
1. nem olyan rossz de az 50% rengeteg. meg fentebb felesleges is sztem.
2. hát ez nem egysszerű végülis lenne funkciója a piacnak -és végre kioszthatnám már az ezért ajánlott zöldemet- de....
3. nem véletlenül van ez a rendszer a feldolgozásra való tekintettel.
4. ezt nem értem ha egy árut kirakok a paicra és visszajön akkor már csak a felét lopják? vagy ha kiteszem 10szer akkor azt csak ~0,0001 % lopják? vagy ez olyan mint az első? ez így hülyeség

maga ez a személyiség sztem nem rossz ötlet de nem ennyire radikálisan. végülis a toli ellen védne. ami a törpöknek kedvezne. de a fontossági sorrendben nem törne az élre..