Quote:
Originally Posted by NorB
hmm. általában egyetértek, én sem szeretek működő dolgokat variálni
ám:
az a helyzet, hogy pl. egy félelffel akarok nyomulni az 5. szinten, és van teszem azt 9 személyiségem, mire is jó az?
tudós, tolvaj ezek kellenek, és?? vándor értelmetlen, kivéve, ha visznek a szövik felfelé, tábornok, harcos teljesen értelmetlen, kereskedő, gazdálkodó úgyszintén, varázsló lehetek, meg tulélő is, bár ezt elvből nem választom soha, tehát összesen 2 értelmes, és 3 erőltetettet választok a 9 helyett...
hol van itt kihasználva bármi is?
mindenképpen kellenének még használható személyiségek, vagy egy 10., ami lehet táposabb
|
1. Szerintem a gazdálkodó még a félelfnek is jó, tübb gabonatermelés-kevesebb tanya-több bármi más (már ha tartasz tanyát, viszont serintem a tübbség nem tanyafree).
2. A varázsló szintén hasznos mindenkinek, aki a távolbalátáson, a teljes krónikán és a vérszomjon mást is varázsol.
3. A túlélő erőltetett?!

Az egyik legfontosabb személyiség. És az elveid, amelyek miatt nem választod, azért nem jellemzik a többséget.
4. A tudós és a tolvaj persze egyértelmű.
(ezt zárójelbe teszem, mert egy félelfnél tényleg nem sok értelme van, de másnál...
5. Én a kereskedőt is szeretem, 15-20 bank már simán fedezi a mindennapi kültségeit a 600 hektáros varázsló országomnak, aminek amúgy nem sok bevétele van. Több területen nyilván több bankom lesz, arányosan növekedve a területemmel.)
A 3 "harcos" személyiség egy varázslónál vagy egy tolvajnál tényleg kiesnek, de ha a fenti 5-öt mind elsajátátod, akkor már a 6. körödben tartasz, és azért még a kis kék 6-os országok sem jellemzőek a játékra, nemhogy a 9 személyiségesek.
De jó, rendben, szinesitsünk. Viszont akkor mutassatok egy rendes javaslatot, aminek van értelme, nem túlzás, és olyasmit ad, ami még nincs. Mert ez a "szinesitsünk, mer' az jó, de semmi ötletünk nincs" szvsz tök fölösleges szószaportás.