Grennek:
- Akkú jú, lönt leszek, ögy csumó dulgot mögtudtam má a várusrúl. Nöm köll aggúdni, júl bírom a piát.
Lecammogok és ha még adott a helyzet, akkor visszaülök a helyemre.
A helyed nem foglalt, a félbehagyott vacsorád, és az italod az asztalon van még. Entar láthatóan megörül, mikor visszatérsz.
- Mire befejezzed az evést itt lesz az a dalmondó is - közli veled lelkesen.
Ahogy szétnézel a helyiségben észreveszed, hogy igencsak megszaporodtak a vendégek, A legtöbbjük vidáman cseverészik, és iszogat, időnként a bejáratfelé pillantva.
- Hölyes, ögy jú mese mindig jöhet, fűleg kaja után.
Várakozás közben leplezetlen nézegetem az embereket. Mindenféle népeket: szegényebbeket, gazdagabbakat, messzi vidékek szülötteit, és feltehetőleg helyieket (ezt csak tippeled) is látsz. Gyanúsnak egyik sem gyanús, csak némelyikről nem tudod eldönteni honnan is jöhetett.
- Aztán mi jút csinász egyíbként Entar, ha löhet tudni?
- Mulatok, utazok, és költöm apám pénzét - nevet fel jóízűen.
- Ejha, ez júnak hangzik...
(próbálja palástolni, de nem igen megy neki és ki is ül az arcára az irigység, no meg mindig megrendül, amikor eszébe jutattják, mennyire igazságtalan is az, hogy egyiket fentre, másikat lentre rendelik az égiek)
- Az... de egy idő után miden kocsma, és kupleráj egyforma...
Rajta viszont azt látod, mintha belefáradt volna ebbe az életmódba.
- De hagyjuk ezt, mulassunk! - mondja az asztalra csapva, majd a csapos felé int - Csapos! Hozzd ki azt, amit a barátom rendel! - közli feléd nézve.
- Így van, lássuk aztat a dalnukot, megíri e a pínzét. (várakozó álláspontra helyezkedek, a műsor kezdetéig csak vidám doglokról: nők, piák, fegyverek beszélek)
Rendelsz valamit, a kérésének megfelelően vagy nem?
Sört rendelek, azt jobban szeretem hosszú távon. Nem kell sokat várnod rá, láthatóan a fogadós nagy figyelmet fordít arra, hogy hamar megkapjatok mindent, amit rendeltek.
Mielőtt befejeznétek a vacsorát betoppan a várva várt dalnok, akit nagy taps és éljenzés fogad. Ő nagy szerényen csitítja a népet, és azt hajtogatja: "ugyan, ugyan, igazán nem érdemlem meg" de látszik rajta, hogy jól esik neki az elismerés, és igazából úgy gondolja, hogy ez neki igen is jár. A te izlésednek túl csicsás a ruhája, a mozdulatai túl mesterkéltek, és elég nyeszlettnek tűnik, de az a néhány hölgy, aki jelen van, láthatóan teljesen oda van érte.
Pár szót vált a fogadóssal, majd letelepszik a számára előkészített helyre, és megvárja míg a vendégek elcsendesednek, majd lantot vesz elő, és belekezd. Nem érted milyen nyelven énekel, de az előadást kísérő fényből szőtt képeket elnézve valami tragikus-hősies csatáról és szerelemről szóló dalt ad elő. Jól látható, hogy többen komolyan meghatódnak, és te is már-már hajlasz afelé, de aztán összeszeded magad. Az előadás jó félóráig tart, és mikor végetér síri csend üli meg a termet, majd kisvártatva tapsvihat és éljenzés tör ki. A bárd meghajol, és láthatóan lubickol a sikerben, majd mikor kezd elülni a zaj, néhányat kortyol az odakészített kupából, majd ismét játszani kezd. Most valami vidámabb nótába fog, amit még egy követ, amit hallhatóan a közönség is ismer, eközben honnan-honnan nem több táncos kerülnek elő, és ropni kezdik a zene ritmusára. A dalt több másik követi. A hangulat hamar oldottá és vidámmá válik, majd lassacskán asztalon táncolásba és dorbézolásba megy át a zenehallgatás. Entar sem ül melletted sokáig, az egyik tempósabb nótánál magához vonja az egyik felszolgálólányt, és táncba viszi, ekkor a vendégek fele már ropja.
Alysium, Gren, Deneira, Morel: a mulatozás hangjai rendesen felhallatszanak az emeletre, és ezen a csukott ajtó sem segít.
Farkas: hogy töltöd az estét, éjszakát?
Iszogatok, élvezem a dorbézolást, bár én magam nem vagyok valami nagy táncos. Egy kicsit el vagyok bizonytalanodva a nők terén, mert rettegek a csalódástól. Ma nem próbálkozok inkább még ilyennel. Egy viszonylag csinos hölgyemény igyekszik táncba invitálni téged, de tartózkodásodat látva hamar feladja, utána más már nem próbálkozik nálad.
Mielőtt felmennék aludni éjfél körül-után majd tisztázni akarom Entar-ral, hogy most akkor ki-kit hívott meg piárak.
Éjközép körül-után, mikor indulni készülsz, még nagyban tart az ereszde el a hajamat. Entarral sikerül pár szót váltanod két tánc közben, és közli, hogy a vendége voltál, és holnap is megismételhetnétek, mert akkor is itt lesz este, de most mennie kell, mert hívja a "kötelesség", azzal ropja tovább.
A mulatozás valamikor nem sokkal hajnal előtt marad abba.
Last edited by Chris; 12-18-2006 at 12:20..
|