View Single Post
Old 12-15-2006, 15:35
Kisbér Kisbér is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 99%
Exclamation

Quote:
Originally Posted by Hammi View Post
Neked 200 hekin 5,4k vari hol kevés?
A kocsma meg miért is sok?
Mezőyntől függ nagyon is, és pláne 5.szinten ahol 200 hekin vagy általában több a tolis mint bárhol máshol, méghozzá a fél-elf amit árnyak és tisztánlátás meleltt csak jelentős tolitöbblettel lopsz át.
Alapból egy elf nem arra van kitalálva, hogy mindenkit szarrálopjon.
Aki így gondolkozik, az nagyon gyorsan elvérzik!!!

Egy elf-et úgy kell beállítani, hogy védve legyen a varistól és védve legyen a tolistól.
És ezen felül mindenkit le tudjon lopni, akit tud.
Ha ezt úgy teszi, hogy tolit fáraszt, akkor úgy, ha ezt úgy teszi, hogy varit öl, akkor úgy...

Templom 20-23% között mozogjon!
Amit Sati leírt az 20%, tehát a minimum eset. Ekkor az extrémebb varisok nagyon sokáig tudják ártózni. (hozzáteszem az 5200 varázsló és nem 5400)
23% fölé viszont nem szabad menni (persze ha nagyon sok körülötted a varázsló, akkor igen)
30% kocsama irreálisan sok. Fentebb kifejtettem, hogy Neked alapvetően nem az a célod, hogy a félelfeket lopd. 23-25% legyen a kocsmád. Ez elegendő ahhoz, hogy a félelfekkel szemben megvédd magad.
Hozzáteszem 30% kocsmával sem fogod az extrém félelfeket fullra lopni, azt garantálom
Egy félelfnek temploma legfeljebb 18-19%. Többet nem tud tartani, vagy ha tart, nagyon sebezhető katonailag, vagy tanyafree . Viszont ha csak normál-ul kiélezett, akkor nincs neki több. Ami pont azt eredményezi, hogy a 23% elf templommal szépen tudod fárasztani.
Még ezek után sem biztos, hogy le tudod lopni persze...

0 raktár, pont elegendő tanya.
Ez az én filozófiám, hiszen így teljesen önellátó az ország - magyarul frankón tamagocsi.
Pont elegendő ház, hiszen nem kell attól tartanod, hogy bárki átártóz, illetve bárki gyújtogatna. Legalábbis durvább, komolyabb módon.

És természetesen a többi fennmaradó hekire barack/torony egyenlő számban.

Sok-sok éve játszom elfet és ez nekem eddig mindig bevált.

Ettől eltérni én nem térnék el.

Ha több a toli, kevesebb a vari -> ártóznak.
Ha több a toli, marad a vari -> beütnek.
Ha több a vari, kevesebb a toli -> lelopnak
Ha kevesebb a vari, kevesebb a toli -> túlvéded magad

Ha mindig arra törexel, hogy a legerősebb toli se tudjon átjönni rajtad, és a legerősebb varis se tudjon ártózni, akkor egy kvázi csak katonailag ühető országot építettél, amikor éplista, és ártók nélkül elég nehéz megbecsülni hogy mekkora sereggel is jöjjenek ellened.

Last edited by Kisbér; 12-15-2006 at 15:39..