Az Öbölnegyedben kinézek egy jó állapotú fogadót és felvetem, hogy ez megfelelő hely lenne. Igyekszem kevésbé támadható helyet nézni, márha ilyen van és nem erődnek hívják. Ha megfelel nekik a hely, amit mondok, akkor bemegyek és a csapostól a szabad szobák száma és ára felöl kérdezősködöm.
Az Ezüst Sirály nevezetű fogadót megfelelőnek találod. A épület nem feltűnő, és jó állapotban van. Kérdésedre azt a választ kapod, hogy van pár szoba, ami a belső udvarra néz, és abból két háromágyas szabad. A többi szabad szoba kétszemélyes és az utca felé néz. Egy szoba, vacsorával és fürdővel fél ezüst fejenként.
Megköszönöm a fogadósnak a tájékoztatást, kifelé menet körbenézek, milyen alakok fordulnak meg itt, mennyire biztonságos, majd kimegyek és tájékoztatom a Nagyúrékat és a többieket. Amennyiben megfelel, akkor becuccolhatunk, ha nem, akkor keresnünk kell másikat. Várok a Nagyúrra, hogy mit mond, megfelel-e.
Sokféle alak mászkál arrafelé, de nem tűnik egy veszélyes környéknek, legalább is nem veszélyesebb mint a többi hasonló hely, ahol jártatok (magyarán nem egy lepukkant környéken van).
A nagyúrnak megfele a hely, egy udvarra néző szobát kér magának és a családjának.
- Rendben - válaszolom a Naygúréknak.
- Bemegyek és intézkedem.
Bemegyek, vissza a fogadóshoz és kikérem a 2 db 3 ágyas, illetve kérek még kettő 2 ágyas szobát mindennel együtt.
- Az egyikbe mennek a Nagyúrék, a másikba 3 ágyasba megy Morel, Stancil és Deneira. A 2 ágyasok közül Gren és Farkas menjen a Nagyúrékhoz legközelebbibe én meg maraok a maradékba, de 1 szobát megspórolhatunk, ha valaki úgyis őrködik, annak nem kell.
- Valami ellenvetés?
Ha nincs, akkor lecuccolok a "távolabbi" 2 ágyas szobába, ha úgy döntenek, hogy kivesszük a másodikat is. Miután lecuccoltam kimegyek, ellátom a lovam, ha esetleg ez nincs az árban, de mindenképpen megnézem, hogy jól érzi-e magát, majd egy kicsit körbejárom fogadót, igyekszem "gyenge" támadható pontokat keresni, akár fegyverrel, akár célzó fegyverrel akarnak esetleg ránk törni. Ha a hallottak lapján, amit tudok a mágiáról az alapon is próbálok esetleges felmérést végezni, de ebben nem vagyok jártas...
Deneira valószínűleg szívesebben lenne egyedül egy szobában, ezt vedd vigyelembe!
A mágiáról meg gőzöd sincs...
A fogadó amúgy rendben van, viszonylag könnyen védhetőek a szobáitok.
(A szobáknak egy bejárata van viszonylag vastag ajtóval, az ablakokon spaletták vannak.)
Last edited by Chris; 12-12-2006 at 07:26..
|