Thread: M.a.g.u.s.
View Single Post
Old 12-11-2006, 19:40
Massza Rex Massza Rex is offline
Member

Activity: 0%
Longevity: 97%

Nos elég sokat nyűglődtem vele, mire eljutottam a végső(? ) megoldáshoz.

Két (szerintem) használható dipót csináltam a hagyományosból.

1. maradt a régi leírás, de nem használható harcra. Azaz mindenkinek 1 másodperc, de neked 10. Ilyenkor mászkálhatsz benne, de az időtörés miatt minden "kőkemény" körülötted, tehát még a puha, finom szemű homok is. (az eső ilyenkor fájni is tud) Pont ez a keménység az oka annak, hogy harcolhatnál, de nem tudsz kárt okozni az ellenfélben. Sőt valszeg te magad sérülsz meg, tehát kerülni kell még az ütközést is.
Belső energiád csak téged gyorsít fel, tehát nem az időt állítod meg, hanem magadnak pörgeted fel. Ennek ára is van, minden ilyen igénybevétel miatt a kari 1 hónapot öregszik. (nálam igen ritka a félelf slan )
A dipót leginkább menekülésre, elrettentésre valamint más diszciplínák (pl aranyharang) gyors felidézésére használják a slannok.
A külső szemlélődő számára a slan hirtelen eltűnik (és ha közben el is mozdul) egy másik helyen jelenik meg.

2. harci változat, csak a tested gyorsul a szellemed nem. Tehát magadnak is követhetetlen sebességgel csaphatsz le. Így nincs lehetőség célozni, helyezkedni, hanem csak odacsapni. A támadásra a meglepetés bonusza jár (Ké fixen a slanné és Té-re +30). Az ellenfél a hagyományos (fegyveres, stb) védelmével áll vele szembe, de a félhomály negatívumai vonatkoznak rá (kivéve ha képzett vakharcos, mert akkor az ott leírt értékek).
Ilyenkor a slan látványa leginkább egy elmosódott folt, egy villanás, amelyet gyakran fájdalmas sikoly, vagy néma, holttá kövesedett üveges tekintet kísér...
A slannok leginkább varázshasználók ellen használják eme diszciplínát, hiszen eme titkos tudás beavatottjai ellen csak is a gyorsaság lehet a védelmük, nem is remélhetnek tőlük harcos harcosnak feszülő -tudáson, tapasztalaton és szerencsén alapuló- tiszta küzdelmet, csak rút, nemtelen és fájdalmas pusztulást.

Mindkét verziónál term az utána járó negatívumok járnak.
Reply With Quote