Quote:
Originally Posted by Gyula
Nem, eszembe sem volt mobilrol belépni, arra gonddoltam én os h a 82-es ip én vagyok.
Ati van valami tanácsod erre? Érdemes keresni ezt a gengsztert?
Nem rég kapcsotlam be ezt az ip figyelést de most már nagyon örülök neki. Megyek megnézem az összes orim hogy be van e kapcsolva.
|
Ennyi infó alapján *TE* nem fogod megtalálni. A szolgáltatók csak érvényes bírósági ítélet alapján kötelezhetik a szolgáltatókat az előfizető adatainak kiadására.
Ez csak azt a célt szolgálja, hogy lásd, hogy ha valamelyik nem a Tied, akkor ott teendőd van, egy azonnali jelszócsere minimum.
Hogy juthatnak hozzá az adataidhoz:
- Megadod nekik.
Szövetségesednek se add meg soha az adataidat. Semmi közük hozzá! Ha be akatsz lépni, majd belépsz. Ne más lépjen be helyetted.
- Látják, amikor begépeled. Légy óvatosabb.
- Idegen gépen beléptél, ahol a böngésző megjegyezte a beírt belépési adatokat. Ne engedd, hogy megjegyezze, és mivel nem tudod mi van az idegen gépen, célszerű onnan be se lépned.
- Felírtad valahova, ahol mások el tudják olvasni. Valami kevésbé feltűnő helyre írd.
- Kitalálták. Célszerű nem könnyen kitalálható jelszavakat használni. Legyen benne betű, szám. Ha a rontott jelszó utáni zárolást is bekapcsolod, még tovább lassíthatod a kísérletezésen alapuló bejutást, ráadásul értesítést is kapsz róla, hogy valaki épp nem találta el az adataidat.

- Az e-mail címedhez hozzáfér más is. Ilyenkor mindegy, hogy megváltottatod-e játékon belül, hiszen azonnal lekérik az új jelszót. Az e-mail címedhez se engedj másoknak hozzáférést. Ha nem a saját címeden van az ország, akkor tedd át a sajátodra.
- Egyéb módokon tudja meg a jelszavad, például billentyűzetfigyelő, vagy hálózatfigyelő programok használatával. Ez utóbbi ma már szerencsére egyre kevésbé működik, az első meg elkerülhető, ha ismeretlen gépen nem lépsz be, és ismeretlen programokat nem futtatsz a gépeden. (Alapvető vírusellenes tanácsok is egyben.
)